Ostalo

Teritorialno sodelovanje med Lendavo in Monoštrom

Minuli ponedeljek se je lendavski župan mg. Anton Balažek v mestni hiši srečal z z generalnim konzulom Republike Slovenije v Monoštru, dr. Borisom Jesihom. Beseda je tekla o sodelovanju, v smislu teritorialnega sodelovanja na evropski ravni.

Evropsko združenje za teritorialno sodelovanje (EZTS) želi lajšati in spodbujati čezmejno, transnacionalno in medregionalno sodelovanje. V nasprotju s strukturami, ki so upravljale tako sodelovanje do leta 2007, je EZTS pravna oseba in ima pravno sposobnost. Tako lahko kupuje in prodaja blago ter zaposluje ljudi.

Ravno o takšnem sodelovanju pa je minuli ponedeljek tekla beseda med mag. Antonom Balažekom in generalnim konzulom Republike Slovenije v Monoštru, dr. Borisom Jesihom. Beseda je tekla o sodelovanju med Občino Lendava in mestom Monošter, v smislu skupnih prijav na razne evropske razpise in uspešno črpanje evropskih sredstev.

Pri tem je beseda tekla tudi o povezovanju pedagoških inštitucij ter povezovanju med regijama znotraj Evropske prestolnice kulture 2025.