Ostalo

28. maja bo v Murski Soboti že dvajsetič dišalo po bograču

V restavraciji Diana v Murski Soboti je včeraj potekala tiskovna konferenca o prihajajoči Bogračiadi, ki se bo na tamkajšnji Slovenski ulici pred hotelom Diana, odvijala 28. maja s pričetkom ob deveti uri dopoldne.

V restavraciji Diana v Murski Soboti je včeraj potekala tiskovna konferenca o prihajajoči Bogračiadi, katere so se udeležili Olga Belec, direktorica družbe Hotel Diana d.o.o., Dr. Aleksander Jevšek, župan MO Murska Sobota in Miha Veberič, vodja prodaje Hotel Diana d.o.o.

Murskosoboška Bogračiada bo letos jubilejna, saj bo 20. zapovrstjo. Prva Bogračiada je bila leta 1997 in se je odvijala pred motelom Čarda. Na njej je prvič sodelovalo 14 ekip. Tako sta idejo o tej prireditvi uresničila takratni direktor Franc Huber in podjetnik Ivo Bošnjakovič. Že naslednje leto se je prireditev zaradi odlične udeležbe preselila v središče mesta Murska Sobota, pred restavracijo Zvezda, na vrt z mogočnimi kostanji in tam kraljevala vse do leta 2008. V letu 2010 se je prireditev preselila na Slovensko ulico z osrednjim dogajanjem pred hotelom Diana, ki je lastnik blagovne znamke Bogračiada.

“Lendava nas je prehitela, naša prireditev pa ima daljšo tradicijo”

“Ni zanemarljivo dejstvo, da ima soboška Bogračiada celo daljšo tradicijo od lendavskega Bogračfesta. Žal nas je Lendava prehitela in postala svetovna prestolnica bograča, vendar lahko vseeno s ponosom govorimo o naši prireditvi in upravičeno rečemo, da gre za prireditev z dolgoletno tradicijo, saj ni zapisana samo v zgodovino Dianinih prireditev, ampak tudi v zgodovino mesta Murska Sobota. Med drugim nas zelo veseli, da smo se povezali celo z lendavskim bogračfestom, organizatorji katerega bodo letos prvič kuhali tudi v Murski Soboti. Igor Kolenko je že potrdil njihovo ekipo, ekipa Hotela Diana pa je v Lendavi kuhala že lansko leto in tako bo tudi letos.”

Letos na prireditvi pričakujejo mednarodno udeležbo, saj se bodo tekmovanja in prireditve udeležili gostje iz Slovenije, Avstrije, Madžarske in Hrvaške, ki bodo prireditvi dodali pečat mednarodnega druženja in dobrega med-sosedskega odnosa. Letošnjo jubilejno 20. Bogračiado bodo organizirali v sodelovanju z Mestno občino Murska Sobota in v veliko veselje in čast nam je, da bo častni pokrovitelj te prireditve dr. Aleksander Jevšek, župan MO Murska Sobota, ki bo celo aktivno sodeloval.

Na dogodku izključno domači program

Letos bo na Bogračiadi izključno domači program, ki simbolizira lokalno pripadnost: skozi ves dan bo z prisoten ansambel Mladi Pomurci, vmes med dopoldanskim in popoldanskim kuhanjem bodo nastopili: Pihalni orkester Murska Sobota in mažoretke iz Društva Mažoretk Bakovci ter Plesna šola Zeko. Zvečer bo goste zabaval Ansambel Štrk in glasbeni goste večera Miha Balažic iz nekoč zelo znane domače skupine Magnet.