Ostalo

Svet javnega zavoda KKC ostal brez članice

Stanje v javnem zavodu Knjižnica kulturni center Lendava, katerega že več mesecev pretresajo nesoglasja z ustanoviteljem in s strani Nadzornega odbora Občine Lendava ugotovljene nepravilnosti pri poslovanju, se, kot kaže, odraža tudi pri delovanju sveta omenjenega zavoda, ki je tokrat ostal brez članice, Simone Hozjan.
V minulih dneh je v naše uredništvo “priromala” informacija, da svet javnega zavoda Knjižnica kulturni center Lendava vnovič ne deluje v popolni sestavi, češ, da se je zgodil nov odstop. Po prvih neuradnih informacijah naj bi odstopila Simona Hozjan, ki je v svet omenjenega javnega zavoda bila imenovana šele pred kratkim, skupaj s članom dr. Zoltánom Kepejem, ki je postal podpredsednik sveta. Informacijo smo preverili pri Hozjanovi, ki je informacijo potrdila. Odgovorila je, da je razlog njenega odstopa osebne narave. Hozjanova je med drugim dejala, da izjav za medije v tej smeri ne želi podajati. Kaj sledi? Svet zavoda je sicer kljub omenjenemu odstopu še vedno sklepčen, a da bi deloval v svoji popolni sestavi, bo potrebno imenovanje novega člana.

Bo Simono Hozjan zamenjala Alenka Kekec Galič?

Da bi svet omenjenega javnega zavoda lahko torej deloval v popolni sestavi, bo potrebno imenovanje novega člana sveta. Občina Lendava je že objavila vabilo za prihajajočo dopisno sejo občinskega sveta Občine Lendava, ki se že odvija in se bo zaključila v petek ob 11.00 uri in na kateri bodo občinski svetniki potrdili ali zavrnili predlog nove članice. Župan občine Lendava je torej že predlagala novo članico, Alenko Kekec Galič. Z imenovanjem slednje, bo tako vnovič omogočeno polnopravno zastopanje ustanoviteljice v svetu javnega zavoda KKC Lendava.

Odnosi med Občino Lendava in zavodom se sicer še vedno niso otoplili ter še vedno ostajajo na najnižji možni ravni in so šli celo tako daleč, da direktor javnega zavoda dr. Albert Halász Občini očita, koliko denarja je slednja porabila za pravnike, revizijo in podobno … Zgodba, ki ima dolgo brado se bo očitno še vlekla, škoda pa, predvsem z negativno publiciteto, v večji meri nastaja zgolj in samo javnemu zavodu.