Ostalo

Šport: Vnovič uspešni lendavski badmintonisti, judoisti in lokostrelci

Lendavski badmintonisti, judoisti in lokostrelci so se v Lendavo vnovič vrnili z odličnimi rezultati. V nadaljevanju preverite, kakšni so bili njihovi rezultati!
Minulo soboto je v športni dvorani Lukna v Mariboru potekal mednarodni turnir v judu, 9. memorial Nika Vrabla. Udeležilo se ga je 171 tekmovalcev, iz 27 klubov, iz 6 držav. Predstavnice Judo kluba Lendava so se znova dobro izkazale in dosegle izvrstne rezultate.

U-14:

  • Lana Škraban, +63 kg, 1. mesto
  • Sara Sep, +63 kg, 2. mesto

U-16:

  • Ria Gabor, -52 kg, 3. mesto

Medalje in darila jim je podelil sam Božiček. Tekmovalke so se po podelitvi družile z evropsko, svetovno in olimpijsko prvakinjo Majlindo Kelmendi (KOS).

Badminton

V soboto se je na Dolgem mostu v Ljubljani odvijalo državno prvenstvo do 13 in 19 let.

Lendavski badmintonski klub je zastopalo 5 tekmovalcev – Iva Koša, Nika Bedič, Žiga Doler, Črt Soldat in Naja Horvat. Prav slednja je bila na tekmovanju najuspešnejša, saj je postala državna prvakinja med posameznicami.

V kategoriji do 19 let so tekmovali Nika, Iva in Žiga. Žiga je med posamezniki v drugem krogu izgubil proti državnemu podprvaku Marku Koroši (BK Kungota). Nastopil je tudi v fantovskih dvojicah. Njegov partner je bil Svit Godler Majerle (BK Konex). V četrtfinalu sta igrala proti državnima prvakoma v fantovskih dvojicah, Žigi Podgoršku in Jaki Periču Marovtu (BK Medvode). Fanta nista imela resnejših priložnosti za zmago, izgubila sta z rezultatom 21-7, 21-10 in tekmovanje zaključila na 5. mestu.

Nika Bedič in Iva Koša sta se pomerili med posameznicami. Nika je v prvem krogu izgubila proti podprvakinji Anji Jordan iz Ljubljane, Ivi pa se je uspelo uvrstiti med najboljših 8. V boju za polfinale jo je premagala Kim Matovič (BK Konex). Tekma je bila precej napeta, Ivi je za las ušel drugi niz (20-22) in tako je možnost za zmago na tekmi splavala po vodi.

Nika se je pomerila tudi v igri mešanih dvojic, kjer je nastopila skupaj z Kevinom Linom Lenarčičem iz Medvod. Žal sta že v prvem krogu naletela na močne nasprotnike. Tekma proti Špeli Alič in Žigi Podgoršku je bila zelo napeta, oba niza sta se zaključila šele po podaljških (24-26, 20-22).

Nika in Iva sta nastopili tudi v igri dekliških dvojic ter si prislužili dve medalji. Nika je skupaj z Anjo Jordan prišla vse do polfinala, kjer sta dekleti morali priznati premoč kasnejšima državnima prvakinjama, Zoji Novak in Kim Matovič. Slednji sta v finalu ugnali tudi Ivo, ki skupaj z Vesno Halič iz Kungote ni imela pravega odgovora na napad Ljubljančank.

V starostni kategoriji do 13 pa sta nas zastopala Črt Soldat in Naja Horvat. Črt je tekmoval med posamezniki in v fantovskih dvojicah. Med posamezniki se je uvrstil na 9. mesto, uspešnejši pa je bil v dvojicah. Skupaj z Erikom Kuprivcem iz Branika sta tekmovanje končala na 5. mestu. Od njiju sta bila boljša Rok Halič (BK Kungota) in Maks Trampuž (BK Konex).

Najuspešnejša pa je bila Naja Horvat, ki je domov prinesla zlato. Med posameznicami je bila Naja včeraj nepremagljiva. Največ težav ji je v polfinalu povzročila Isabela Šeme (BK Bit), ki jo je Naja premagala šele po treh nizih (19-21, 21-18, 21-14). V finalu pa je bila Najina nasprotnica Maja Mavec (BK Konex). Naja je bila boljša z 21-15 in 21-18 in tako je postala državna prvakinja do 13 let.

Nastopila je tudi v mešanih dvojicah, s svojim zdaj že stalnim partnerjem Maksom Trampužem. Tokrat sta tekmovanje zaključila na 5. mestu.

Lokostrelstvo

V Kamniku se je minulo soboto odvil slovenski dvoranski pokal v lokostrelstvu. Skupno je nastopilo 142 tekmovalcev iz 25 klubov. Člani so vnovič posegli po medaljah:

  • 1. mesto Horvat Kristijan, člani, instinktivni lok
  • 2. mesto Leben Janko, veterani, instinktivni lok
  • 3. mesto Flisar Tomaž, veterani, dolgi lok
  • 4. mesto Hozjan Jožef, člani, dolgi lok
  • 13. mesto Klement Herman, člani, goli lok