Ostalo

Speedway team Lendava prihajajoči vikend začenja s treningi

Kljub trenutnim epidemiološkim razmeram nova ekipa Speedway teama Lendava že več dni zapored pripravlja vse potrebno za pričetek treningov, ki se bodo pričeli prihajajoči vikend. Dela vključujejo ureditev podlage in zaščitni del steze, odgovora, ali bo Fundacija za šport primaknila denar za nakup novih nujno potrebnih zaščitnih blazin, pa še ni. Vsi kljub temu v prihodnost zrejo pozitivno.
Speedway team Lendava bo prihajajoči vikend, seveda ob upoštevanju vseh epidemioloških razmer, pričel s treningi. Upajo, da jim bo vreme naklonjeno, saj v nasprotnem primeru izvedba prvega treninga ne bo mogoča. Že sicer pa se na spidvej stadionu v Petišovcih vzdrževalna in pripravljalna dela odvijajo že dlje časa. Občnega zbora društvo zaradi epidemioloških razmer žal ni moglo izpeljati, a kljub temu izvedba načrtov teče naprej. Trenutno potekajo dela na stezi, a kot pravijo pri Speedway teamu Lendava, največjo težavo trenutno predstavlja oranžna faza, v kateri se trenutno nahajamo in ki situacijo dodatno otežuje. Vozniki iz Nemčije in Francije, ki so želeli trenirati na petišovskem ovalu so že imeli rezervirane termine, a so vsem na žalost morali prižgati rdečo luč. Povsem drugače je denimo v Krškem, kjer so v rumeni fazi in takšne treninge, tudi komercialne, za tujce, lahko organizirajo.

Priprava proge zajema ravnanje površine in zalivanje, oskrba zaščitnih blazin ter pripravo boksov. Trenutno je težava tudi zaščitno platno v ravninah, ki je po letu in pol po namestitvi dobesedno razpadla, saj ta ni bila UV atmosfersko odporna in impergnirana, klub pa je v minulih dneh že nabavil ustrezno in odporno platno na lastne stroške preko enega izmed lokalnih podjetij, namestitev na ograjo pa že kmalu nameravajo izvesti sami. S tem bodo posledično prihranili zajeten kup denarja.

En izmed članov v uporabo podaril svoj motor za mlajše generacije

Ob koncu lanskega leta so iz Speedway teama Lendava sporočili, da želijo ponuditi možnost tudi najmlajšim, vendar vsi vemo, da to na 500-kubičnih agregatih ni možno, saj so ti premočni. “Z veseljem vam sporočamo, da je mladi, sicer nekdanji voznik Tim Gal iz okolice Lendave uresničil naše želje in nabavil tako imenovan “minižužel” motor, in tako društvu ponudil svoj čas in učne ure za najmlajše! Hvala Tim,” so včeraj sporočili iz društva. Prav takšni manjši motorji so za mlade voznike najboljši začetek, veliko prakse na takšen način pa prihaja iz Poljske. Prav takšni motorji so namreč temelj šole za najmlajše. V društvu želijo, v kolikor tamkajšnjemu nogometnemu klubu ne bo podaljšana služnost za uporabo nogometnega igrišča, urediti še eno progo znotraj ovala, kjer bi lahko bodoči vozniki že zelo zgodaj odpeljali prve metre.

In kako kaže z zaščitnimi blazinami v ovalih? Po naših neuradnih informacijah se je pred dnevi na spidvejišču na neuradnem obisku mudil Erik Logar, predsednik strokovnega sveta za avto-moto šport, ki naj bi bil nabavi blazin naklonjen. Fundacija za šport sicer svoje odločitve o sofinanciranju novih zračnih blazin še ni podala in v kolikor bo odločitev pozitivna, bo preostali kos financ primaknila Občina Lendava.

Spomnimo se, da je lendavski Speedway team imel državnega prvaka davnega leta 1987. Laskavi naslov je takrat dosegel domačin Artur Horvat. Se nam v letošnjem letu, v kolikor bodo razmere to dopuščale, obeta kakšen nov državni naslov?

Motor za mlade začetnike Tima Gala