Sveže

Speedway team Lendava dobil prvi pokal v novem razredu, razredu superbike!

Prvič v zgodovini lendavskega Speedway teama se je zgodilo, da je vodstvo društva stopilo naproti povsem novi ideji in sicer v društvu podpreti nov razred, razred superbike. Takšna ideja je pred nekaj dnevi že obrodila sadove, saj je voznik Aleš Senekovič, Lendavčan, domov prinesel prvo odličje.
Po tem, ko smo pred kratkim že pisali članek o morebitnem novem vzponu Speedway teama Lendava, se kot kaže nismo zmotili. Po tem, ko je društvo pod svoje okrilje vzelo talentiranega voznika Matica Ivačiča, ki že žanje odlične uspehe, je vodstvo pred kratkim podprlo idejo, da pod svoje okrilje prevzame še razred superbike. Prvič v zgodovini tega društva se je tako zgodilo, da ima društvo voznika, ki ne tekmuje v spidveju. Gre za 37-letnega Aleša Senekoviča, ki svoje znanje, natančnost in tehniko pili na sosednjem LindauRingu. Senekovič sicer prihaja iz Benedikta, a ga je v Lendavo pripeljala ljubezen.

“Vsi, ki ga poznajo vedo povedati, da je izreden talent, dober tehnik in neusmiljen borec, ki se bori do zadnjih stotink. Aleš je začel tekmovati leta 2007, dirkal je pa v raznih kategorijah na pokalnih tekmovanjih.” so na kratko sporočili preko uradne Facebook strani Spidvej teama Lendava. Predvčerajšnjim se je Senekovič udeležil državnega prvenstva v svoji kategoriji na hrvaškem Grobniku, od koder se je po štartu iz prve vrste ter dobrem boju vrnil z odličnim drugim mestom. “To je prvi pokal v več kot 40 letni zgodovini lendavskega društva, ki je osvojen v kakem drugem moto razredu, kot je spidvej,” so sporočili. Prvo mesto je pripadlo Marku Bolku in tretje Alešu Brzinu.

“V Speedway teamu Lendava smo zelo ponosni na oba naša tekmovalca, Matica Ivačiča in Aleša Senekoviča, ki sta vsak v svoji disciplini dokazala, da sodita v sam vrh v tekmovanjih za naslov državnega prvaka in za društvo osvojila pokala. Gremo “21” in “33,” so sporočili. Je pa pri tem potrebno omeniti, da je lendavski voznik spidveja, Matic Ivačič bil prav tako uspešen in sicer na sosednjem slovaškem, kjer se je odvila druga dirka skupnega državnega prvenstva v spidveju. Na dirki se je pomerilo 20 voznikov iz Slovenije, Slovaške, Madžarske, Češke, Bolgarije in Avstralije. Slovenske barve so zastopali vsi slovenski vozniki ki imajo licence AMZS. Po pričakovanjih sta največ pokazala Ivačič in zelo razpoložen Škorja, ki je po rednem delu tekmovanja pristal na odličnem drugem mestu. Omenjena sta sicer bila tudi edina, ki sta se uvrstila v finale. Finalno vožnjo je po pričakovanjih dobil domačin Vaculik, pred trenutno najboljšim Čehom Kvechom, tretje mesto pa je pripadlo Škorji, ki je s tem rezultatom dohitel vodilnega Ivačiča. Ta je v finalu zasedel četrto mesto pred Čehom Chlupačem.

In še zadnja informacija: Po dveh odpeljanih dirkah za skupno državno prvenstvo v spidveju (Slovenija, Slovaška in Madžarska), sta se na vrhu lestvice varno usidrala Matic Ivačič (ST Lendava) in Nick Škorja (AMD Krško). Na sporedu sta predvidoma še dve dirki in sicer v Krškem ter pa v madžarskem Nagyhalászu. Boj za naslov se tako nadaljuje in v kolikor ne bo poškodb ali težav z agregati, bomo prvaka dobili šele na zadnji dirki, saj za končni vrstni red štejejo trije najboljši rezultati.