Ostalo

So nižjeligaška srečanja ogrožena? Slavko Režonja temu pritrjuje

Korespondenčna seja, na kateri so člani Izvršnega odbora MNZ Lendava na podlagi izvedene ankete med nogometnimi društvi pod okriljem MNZ Lendava odločali o nadaljevanju prvenstva v Medobčinski nogometni ligi Lendava, se je odvila v drugi polovici januarja. Dogovorjeno in sprejeto je bilo, da se tekmovanje nadaljuje po spremenjenem urniku, a je tudi takšno nadaljevanje prvenstva, kot kaže, ogroženo.
Spomnimo: Izvršni odbor MNZ Lendava je na svoji 6. korespondenčni seji, ki se je odvila 20. oktobra 2020 sprejel sklep, da se “zaradi razglasitve ponovne epidemije in vladnega odloka o začasnih omejitvah pri izvajanju športne dejavnosti, vsa tekmovanja pod vodstvom MNZ Lendava prekinejo.” Nižjeligaški nogometni klubi od omenjenega datuma mirujejo, odgovor na vprašanje kdaj in kako nadaljevati prvenstvo pa je 11-članski Izvršni odbor podal na korespondenčni seji, ki se je odvila v drugi polovici januarja. Dogovorjeno in potrjeno je bilo, da se prvenstvo nadaljuje na način, da se najprej se odigrajo trije nepopolni krogi, za tem sledijo trije krogi jesenskega dela, za tem pa se liga razdeli na play-off in play-out in se srečanja odigrajo po enokrožnem sistemu, torej še dodatnih pet krogov v vsaki skupini.

Prvo srečanje po spremenjenem načinu tekmovanja bi moralo biti na sporedu že čez slaba dva tedna, a zaenkrat ne kaže tako, česar se zaveda tudi predsednik MNZ Lendava, Stanislav Režonja. “Kar se tiče nižjeligašev ni nič novega. Zelene luči za nadaljevanje prvenstva nimamo, ampak kot je znano stališče, pod temi pogoji in brez gledalcev ter s testiranji nadaljevanja zagotovo ne bo, saj zaganjat amatersko tekmovanje ni smiselno. Skrajni termin, da vse to skupaj nekako speljemo, so prvomajski prazniki, trenutno pa lahko povem, da je celotna liga zelo ogrožena in zgodi se lahko, da bo izgubljena še ena sezona. Nekateri nogometni klubi po prilagojenih programih sicer že trenirajo, a uradno trenutno ne moremo ničesar.” Nad situacijo se seveda hudujejo tudi nogometna društva. Prijateljskih srečanj trenutno ne morejo igrati, pa tudi če bi jih, bi moralo biti izvedeno testiranje. Gledalcev na srečanjih prav tako ne sme biti.

Nogometna društva z igralci niso aktivna, celotna organizacije je padla iz utečenega ritma, klubske denarnice so že precej iztrošene. “Nekateri bodo kopačke zagotovo obesili na klin, navade, ki so jih imeli, so že spremenjene, bojim se tudi, da kakšen klub ponovnega zagona morda ne bo doživel. Nogometna srečanja so bila ob koncih vikendov način življenja in to je sedaj spremenjeno. Ljudje so se odvadili in bojim, se, da je pred nami slab scenarij,” je zaključil Slavko Režonja.