Ostalo

Skozi naselje 110 km/h, popisali fasado srednje šole, izsilitev prednosti kolesarja ter zaseg odtujenih ur in nakita

Pomurski policisti so minuli velikonočni vikend imeli kar nekaj dela tako z vandali, kakor tudi s prehitrimi vozniki in tatovi. Obravnavali so voznika, ki je skozi naselje peljal več kot dvakrat hitreje, mlajša moška sdta v Murski Soboti popisala fasado ene izmed srednjih šol, v Vaneči je kolesar izsilil prednost vozniku osebnega avtomobila, v Dolgi vasi pa sta bila ustavljena in kontrolirana tujca, ki sta prevažala odtujene ure in nakit.
Skozi naselje kar 110 km/h

Minulo soboto v dopoldanskem času so gornjeradgonski policisti opravljali meritve hitrosti v naselju Lomanoše. Voznik motornega kolesa znamke BMW je na delu ceste v naselju, kjer je omejitev hitrosti s splošnim predpisom omejena na 50 km/h, vozil kar 110 km/h. Kršitelju, državljanu Madžarske je bila s strani sodišča izrečena globa v višini 1200 evrov.

S sprejem popisala zid Srednje šole

Minulo soboto, malo po 20. uri smo bili policisti obveščeni, dva sta dva mlajša fanta s sprejem popisala fasado na eni izmed Srednjih šol v M. Soboti. Ob takojšnji intervenciji policistov sta bila v bližini prijeta dva, 18-letna fanta na kolesih. Osumljenima je bil zasežen barvni sprej. Po opredelitvi institucije glede pregona sledi ustrezen ukrep.

Kolesar izsilil prednost vozniku osebnega avtomobila

Včeraj, malo pred 14. uro smo bili policisti obveščeni o prometni nesreči med kolesarjem in voznikom osebnega avtomobila, ki se je zgodila izven naselja Vaneča. Z ogledom kraja prometne nesreče je bilo ugotovljeno, da je kolesar v križišču izsilil prednost (ni upošteval prometnega znaka Ustavi) vozniku osebnega avtomobila, ki je vozil iz smeri Vaneče v smeri Murske Sobote. Voznik osebnega avtomobila je s prednjim delom vozila trčil v levi bočni del kolesarja. V prometni nesreči se je kolesar hudo telesno poškodoval.

Brez vozniškega dovoljenja prevažal odtujene ure in nakit

Včeraj, malo pred 6. uro so policisti PP IU Murska Sobota na kontrolni točki v Dolgi vasi na izstopu iz države zaustavili in kontrolirali osebni avtomobil znamke Mercedes, katerega je vozil državljan Romunije skupaj s sopotnikom. Pri kontroli je bilo ugotovljeno, da v vozilu prevažata večje število ur in nakita, za katere nista posedovala nobene dokumentacije. Zaradi obstoja utemeljenih razlogov za sum, da ure in nakit izvirajo iz kaznivega dejanja, so policisti tujcema zasegli večje število ur in različnega nakita, katerih skupna vrednost je bila ocenjena na okrog 200.000 evrov.

Kriminalisti in policisti bodo zbirali obvestila v smeri ugotovitve izvora zaseženih predmetov. Po ugotovitvi izvora predmetov bodo zoper oba državljana Romunije podali kazensko ovadbo, zaradi suma storitve kaznivega dejanja prikrivanja, po členu 217/III-I KZ-1. Pri kontroli listin je bilo ugotovljeno tudi, da voznik osebnega avtomobila ne poseduje vozniškega dovoljenja, zato mu je bilo vozilo zaseženo.