Ostalo

Romun brez vozniškega dovoljenja tihotapil nedovoljene tablete in ampule

Policisti Policijske postaje za izravnalne ukrepe Maribor so minulo soboto ob 11.40 na pomurski avtocesti, na relaciji Murska Sobota – Maribor ustavili Romuna, ki je tihotapil nedovoljene tablete in ampule. To pa še ni vse.

Policisti Policijske postaje za izravnalne ukrepe Maribor so minulo soboto, ob 11.40 na pomurski avtocesti, na relaciji Murska Sobota – Maribor ustavili osebni avtomobil višjega cenovnega razreda, ki ga je vozil 28-letni državljan Romunije. V postopku je bilo ugotovljeno, da je v vozilu prevažal 135 ampul in 100 tablet s snovjo, ki je na listi prepovedanih snovi v športu.

Prepovedane snovi so mu bile zasežene, zoper njega pa bo podana kazenska ovadba zaradi suma storitve kaznivega dejanja neupravičena proizvodnja in promet s prepovedanimi drogami, nedovoljenimi snovmi v športu in predhodnimi sestavinami za izdelavo prepovedanih drog. Pri postopku je bilo tudi ugotovljeno, da državljan Romunije vozilo vozi brez veljavnega vozniškega dovoljenja, zaradi česar mu je bila izrečena globa ter prepovedana nadaljnja vožnja.