Sveže

Ribiški car je postal Ludvik Bomblek

Kot uvod v letošnjo ribiško sezono je Ribiška družina Lendava na Bukovniškem jezeru skupaj s Temeljno ribiško enoto Dobrovnik, občino Dobrovnik in Zavodom za okolje in turizem Dobrovnik pripravila veliko ribiško spomladansko ribško tekmovanje za naslov ribiškega carja za letošnje leto.
S tem tekmovanjem se je na Bukovniškem jezeru začel letošnji komercialni ribolov na ribe. Lepo vreme in prijetno okolje bukovniškega jezera je na nekaj urni ribolov privabilo lepo število ribičev Ribiške družine Lendava, ki so s pomočjo vab, trnke namakali v kristalno čisti vodi Bukovniškega jezera.

Ribiškega tekmovanja se je udeležilo 80 ribičev. Ob koncu tekmovanja, ko so razglasili rezultate, so najboljšim podelili pokale in praktične nagrade, ob koncu pa je bilo najbolj slovesno in veselo, ko so začeli s kronanjem letošnjega ribiškega carja. Letos si je ta laskavi in prestižni naslov prislužil ribič Ludvik Bomblek, ki ujel najtežjo ribo. Kazalec na tehtnici se je namreč ustavil pri 5,14 kg. Na tekmovanju je drugo mesto pripadlo Evgenu Ftičarju s 4,14 kg, tretje mesto pa je zasedel Danijel Gerenčer, ki je ulovil 4,1 kg težko ribo.

V skupnem seštevku je po skupni teži ulovljenih rib zmagal Franc Horvat, ki je po tehtanju rib ulovil 9,98 kg različnih rib. Novega ribiškega carja za letošnje leto so oblekli v rdečo pelerino, na glavo so mu dali krono in v roko ribiško palico. Kot nagrado si je prislužil letno brezplačno ribiško karto za letošnje leto. Najboljšim ribičem tekmovalcem sta čestitala in jim razdelila nagrade predsednik Ribiške družine Lendava, Stanko Lešnjak in župan občine Dobrovnik, Marjan Kardinar.

Jože Žerdin