Ostalo

Rezultati športnih iger in kratko poročilo o izvedbi

Športna zveza Lendava je uspešno zaključila z 18. športnimi igrami. Sodelujoči so se pomerili v enajstih športnih panogah. Poglejmo podrobnosti …

Streljanje ( 27 tekovalcev/alk)
Otvoritev športnih iger so tudi v letošnji sezoni opravili strelci. Meseca decembra je bil prvi krog tekmovanja, v naslednjem mesecu pa še trije krogi v katerih je sodelovale 6 moških in 3 ženske ekipi torej vsega skupaj 27 tekmovalcev. Večina tekmovalcev je svoj nastop opravila zavzeto kot da tekmujejo na visoki ravni kljub temu, da nekateri streljajo le redko, toda izkušnje in pravi pristop naredita svoje. Vzdušje na strelišču je bilo kot vedno sproščeno in dobro, kar je zaželeno pri vseh panogah Športnih iger.

Pikado ( 50 tekmovalcev/alk)
V Dolini smo tudi letos izvedli tekmovanje v pikadu. 6 moških in 4 ženska moštva so se med sabo pomerila in preizkusila svojo natančnost pri metih. Napeta borba in prijateljsko navijanje sta obeležila letošnjo tekmovanje. Kljub temu, da je posamezna puščica zletela mimo tarče, so bili rezultati nekaterih udeležencev vrhunski. Vsega skupaj je nastopilo 50 tekmovalcev in tekmovalk.

Bowling (48 tekmovalcev/alk)
V prostori Maximusa v Murski Soboti se je letos odvijalo tekmovanje v Bowlingu. Ekipe so tekmovanje vzele zelo resno, saj so se moštva na tekmovanje pripravljala že nekoliko prej. 6 mešanih moštev ( skupaj 48 tekmovalcev) je rušilo keglje po tekočem traku, dosegali so streike in s svojim pristopom dokazovali, da bi Lendava res še dalje potrebovala tovrsten šport in domačo stezo.

Pohodništvo ( 22 tekmovalcev/alk)
Pohodništva se je večinoma kot vsako leto udeležilo največ upokojencev, članov planinskega društva ter društva invalidov. Žal nam tudi letos vreme ni bilo naklonjeno, toda vztrajnost nekaterih je doprinesla k temu, da smo vse tri pohode opravili, se razgibali in družili, kar je bil tudi namen te panoge.
Vsega skupaj je sodelovalo 22 udeležencev.

Namizni tenis ( 13 tekmovalcev)
V dvorani DSŠ Lendava je bilo odigrano tekmovanje v namiznem tenisu. Tudi letos je sodelovalo 5 moštev (skupaj 13 tekmovalcev) ki so po sistemu vsak z vsakim odigrali srečanja za razvrstitev.

Košarka (45 udeležencev)
V telovadnici DSŠ Lendava so se meseca aprila in maja odvijale tekme 5-ih košarkarskih moštev. Igralo se je po sistemu vsak z vsakim. Kljub temu, da je bil čas igranja krajši, so moštva dobro polnila koša. Vsega skupaj je sodelovalo 45 udeležencev.

Tenis ( 14 tekmovalcev)
Navkljub muhastemu vremenu so bile vse tekme odigrane meseca aprila in maja. Sodelovalo je 5 moštev ( skupaj 14 tekmovalcev) . Tekme med nekaterimi moštvi so bile zelo izenačene in trajale tudi do šest ur..

Balinanje ( 20 tekmovalcev-alk)
Balinanje je nova panoga, ki smo jo uvrstili na seznam z namenom, da tudi to panogo malo oživimo, populariziramo in naredimo zanimivo. V letošnjem letu se je tekmovanja udeležilo manj moštev zaradi zasedenosti nekaterih ključnih tekmovalcev. sodelovalo so 4 moštva. Skupaj je sodelovalo 20 tekmovalcev. V naslednjem letu bo tekmovanje organizirano med vikendom zaradi možnosti udeležitve več moštev.

Nogomet ( 34 tekmovalcev)
Štiri nogometna moštva so odigrala srečanja vsak z vsakim na asvaltnem igrišču DOŠ 1.
Sodelovalo je 34 igralcev, ki so prikazali zanimive in napete tekme, se po srečanjih družili
ter vsem pokazali, da je nogomet ena izmed zanimivih in popularnih športnih aktivnosti.
Upamo, da se bo v bodoče še več moštev odločilo za sodelovanje in s tem pokazali, da v Lendavi nogomet ni zamrl.

Ribolov ( 18 tekmovalcev)
Ribiči so izvedli svoj del tekmovanja na gramoznici v Petišovcih, si na koncu segli v roke in čestitali boljšemu čeprav so o razvrstitvi odločali grami ulovljene ribe. Tekmovanja se je udeležili 18 tekmovalcev.

Kolesarjenje ( 27 tekmovalcev-alk)
Kolesarji so letos v vročem vremenu odkolesarili začrtane poti, žal pa v Lendavi po
naših podatkih kolesarijo na Športnih igrah le starejši , kar bi bilo dobro v bodoče spremeniti in pritegniti čim več mladih. Skupaj je sodelovalo okoli 27 udeležencev.

Velimir Horvatič: “Ob koncu bi se rad še enkrat zahvalil vsem sodelujočim, vsem organizatorjem in tistim, ki so kakorkoli pripomogli temu, da smo igre organizirali in s tem poskrbeli za aktivno preživljanje prostega časa, za druženje in udejstvovanje v različnih športih. Na športnih igrah je letos sodelovalo nekoliko več tekmovalcev in tekmovalk (318), kar je še vedno zavidljiva številka. V upanju da bo ta številka še naraščala vas že letos ponovno vabim, da se pridružite Športnim igram v naslednjem letu.”

Rezultati:

rezultati