Ostalo

Razstava natečajnih elaboratov za prenovo mestnega središča mesta Murska Sobota

Zbornica za arhitekturo in prostor Slovenije je skupaj z Mestno občino Murska Sobota pripravila in vodila javni natečaj za izbiro strokovno najprimernejše rešitve in izbiro izdelovalca projektne dokumentacije za prenovo mestnega središča mesta Murska Sobota.

V Hranilnici prekmurskih dobrot je od danes na ogled razstava natečajnih elaboratov za prenovo mestnega središča mesta Murska Sobota. V imenu zbornice in kot predsednik natečajne komisije je arhitekt Aleksander Ostan na včerajšnji otvoritvi razstave opisal odločitve, ki jih je komisija sprejela za prejete natečajne elaborate.

Prvo nagrajeno natečajno delo je timsko delo ekipe strokovnjakov iz treh fakultet: fakultete za arhitekturo, krajinsko arhitekturo in fakultete za oblikovanje, ki jo je predstavila soavtorica Darja Matjašec, krajinska arhitektka in Sobočanka po rodu.

Murskosoboški župan Jevšek je ob tej priložnosti izrazil zadovoljstvo, da se v mestno središče z novimi vsebinami in dogodki postopoma spet vrača življenje, ki bo zagotovo pripeljalo nazaj tudi trgovske in gostinske lokale. Hkrati se je zahvalil občankam in občanom, ki so s svojimi predlogi in pobudami na delavnicah na nek način sooblikovali želje, ki so jih arhitekti, krajinski ahitekti in oblikovalci prenesli v konkretne rešitve. “Z revitalizacijo mestnega jedra, kar je trend po vse evropskh mestih, želimo tudi v Murski Soboti mesto narediti bolj zeleno, bolj prijazno meščanom in vsem, ki bodo mesto obiskali.”