Sveže

Razširitev kapacitet vrtca v Genterovcih in v Gaberju, preureditev objekta nekdanje šole v Čentibi in nove kapacitete Glasbene šole

Kot kaže, se povečanje kapacitet ne bo zgodilo zgolj s prizidkom k Dvojezični osnovni šoli I Lendava, temveč se bodo kapacitete povečale tudi v vrtcu v Gaberju in v Genterovcih. Se pa bi naj zgodila tudi preureditev stavbe nekdanje podružnične osnovne šole v Čentibi in sicer bi z obnovo tam dobili nov vrtec, pa tudi povečanje kapacitet Glasbene šole Lendava.
Na Dvojezični osnovni šoli v Genterovcih, v kateri domuje tudi enota lendavskega vrtca, Občina Lendava načrtuje razširitev prostorov za delovanje vrtca. Povečanje kapacitet naj bi se, po besedah župana Občine Lendava Janeza Magyarja, zgodilo še letošnje leto, projektna dokumentacija pa naj bi bila že v nastajanju. Kot je še dejal župan Magyar, naj bi za omenjene gradbene posege do konca meseca marca dobili gradbeno dovoljenje s strani Upravne enote Lendava, ki bi seveda bili dokončni dokument za potrebe začetka del.

Enako se bo zgodilo v Gaberju. Tam se bo, prav tako po besedah župana Magyarja, zgodila razširitev kapacitet vrtca in sicer za en oddelek oz. skupino. Projektna dokumentacija je že v nastanku, gradbeno dovoljenje za razširitev pa bi naj bilo, enako kot v Genterovcih, nared že marca letos. En izmed večjih projektov, ki čaka Občino Lendava, pa je preureditev objekta nekdanje šole oz. podružnične šole v Čentibi. Gre za objekt, ki je trenutno v precej klavrnem stanju in, ki je več kot nujno potreben popolne prenove. Nahaja se sredi naselja Čentiba in je za to naselje precejšnjega pomena.

Po prvih informacijah bi se objekt nekdanje šole oz. podružnične šole v Čentibi s sanacijo preuredil v vrtec in kot kaže, bi javni zavod Vrtec Lendava s s tem dobil novo dislocirano enoto, poleg enot v Lendavi (Tomšičeva ulica), v Gaberju in na Hotizi. Kot je dejal župan Magyar, so se projekti že začeli premikati v pravo smer, a bo sanacija nekoliko večji zalogaj od investicij v Genterovcih in v Gaberju.

Bo pa nujno potrebne razširitve deležna tudi Glasbena šola Lendava, ki trenutno domuje na Glavni ulici in se že več let bori s prostorsko stisko. Ta s svojo dejavnostjo zadovoljuje potrebe po osnovnem glasbenem in plesnem izobraževanju otrok na področju upravne enote Lendava, kamor sodi kar devet osnovnih šol. Po naših neuradnih a zanesljivih informacijah se bo Glasbena šola razširila v sosednji objekt, ki ga je Občina Lendava pridobila v svojo last in ki bo rešil ogromno prostorskih težav. Javno naročilo za prenovo objekta bi po prvih informacijah lahko bilo razpisano še letošnje leto.