Ostalo

Razglasili so pomurska podjetja leta 2022

Vestnik in Pomurska gospodarska zbornica sta tudi letos izbrala naj… pomurska podjetja minulega leta. V akciji so tudi tokrat nagradili podjetja, razvrščena v šest kategorij, ki so s svojim delom presegala povprečje in bila uspešna tako na regijski, nacionalni kot tudi svetovni ravni.
V sedmi akciji, s katero si organizatorji prizadevajo povečati prepoznavnost pomurskega gospodarstva, je strokovna komisija po opredeljenih kriterijih določila zmagovalce po kategorijah, vezanih na velikost podjetja, bralci pa so izbirali podjetje, ki je najboljše po njihovem mnenju.

  • V kategoriji MIKRO podjetje je zmagovalec Biroplast Solutions, ki se ukvarja z zastopstvom, prodajo, dajanjem v najem in servisom pisarniške ter računalniške opreme.
  • Komisijo je v kategoriji MALO podjetje najbolj prepričala Benko-Tehna, trgovina s kovinskimi proizvodi.
  • Med SREDNJIMI VELIKIMI podjetji so slavile Pomurske mlekarne, tretja največja slovenska mlekarna.
  • .. VELIKO podjetje je postal GMT, trgovina z avtodeli.
  • .. ZAPOSLOVALEC je Farmtech.
  • .. podjetje po mnenju bralcev Vestnika pa Vrtni center Kurbus.

Slovesna podelitev je bila v Gledališču Park v Murski Soboti. Ob številnih podjetnikih, predstavnikih lokalne politike in družbe sta se je udeležila še ministrica za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano Irena Šinko ter minister za kohezijo in regionalni razvoj Aleksander Jevšek.

Zbrane goste sta med drugim nagovorila direktor Pomurske gospodarske zbornice Robert Grah in direktorica Podjetja za informiranje Adriana Gašpar. Prvi je poudaril, da je gospodarstvo motor razvoja pomurske regije, zato mu je treba v negotovih časih prisluhniti in narediti vse, da mu ne bo šlo za nohte, ampak dobro. Druga pa je pristavila, da se morajo v podjetjih za dosego ciljev velikokrat zložiti številni dejavniki. “Čeprav mnogi uspešni ljudje stežka prosijo za pomoč in velikokrat najraje stvari naredijo sami, je včasih le potrebno, da nam prisluhnejo ljudje, ki smo jih izvolili, da zastopajo naše interese na vseh ravneh države. Le povezani bomo lahko prebrodili čase, ki prihajajo.”

Strokovno komisijo, ki je izbirala naj… podjetja so sestavljali Benjamin Jošar, Robert Ličen, Sibil Klančar, Bojan Ivanc, Peter Polanič in Adriana Gašpar. Zmagovalca v kategoriji naj… zaposlovalec so izbrali Alenka Samec, Andreja Sever, Stanislava Perčič, Branko Žunec in Majda Horvat.

Dogodek so z nastopi popestrili učenci Glasbene šole Murska Sobota in reper Leopold I.

FOTO: Aleš Cipot