Sveže

Prometna nesreča na pomurski avtocesti

Danes malo po 5. uri so bili policisti obveščeni o prometni nesreči med tovornim vozilom in osebnim avtomobilom, ki se je zgodila na pomurski avtocesti malo pred Vučjo vasjo iz smeri Maribora v smeri Murske Sobote.
Ugotovljeno je bilo, da je voznik tovornega vozila, državljan Madžarske zaradi neprilagojene hitrosti trčil v zadnji del zaustavljenega osebnega avtomobila s priklopnikom, s katerim se je zaradi okvare na voznem pasu ustavil državljan Bolgarije. Ustavljeno vozilo je bilo pravilno označeno s trikotnikom. Voznik osebnega avtomobila se je v trenutku trčenja nahajal v vozilu. Po trčenju je priklopno vozilo z naloženim manjšim tovornim vozilom odbilo v zaščitno ograjo. Voznik osebnega avtomobila je bil v nesreči lažje telesno poškodovan. Na vozilih in objektih je nastalo za okrog 25.000 evrov materialne škode. Vozniku tovornega vozila je bil izdan plačilni nalog.

Akcija Hitrost, ukrepi

Od 19. do 25. aprila 2021 je potekala nacionalna preventivna akcija Hitrost. V tem času so pomurski policisti ugotovili 217 kršitev, od tega so 43 voznikov za prekršek le opozorili. Največ kršitev prekoračitve hitrosti je bilo v naselju, in sicer 133, izven naselja je bilo 41 kršitev, na pomurski avtocesti pa smo obravnavali 43 kršitev. Najvišja izmerjena hitrost na avtocesti je bila 205 km/h.

“Neprilagojena hitrost je še vedno med najpogostejšimi vzroki prometnih nesreč z najhujšimi posledicami. Zato opozarjamo: spoštujte omejitve hitrosti in vožnjo vselej prilagodite razmeram na cesti ter svojim vozniškim sposobnostim. Življenje je dragocenejše od nekaj minut ali zgolj sekund, ki jih pridobite s hitenjem v prometu. Vozite varno,” sporočajo iz Policije.

FOTO: PGD Ljutomer