Ostalo

Prihodnji teden pred nami nov vročinski val, temperature se bodo približale rekordom

“Četrti vročinski val bo kot kaže najbolj intenziven do zdaj. Zajel bo večji del Sredozemlja, Balkan in vzhodno Evropo. Temperature se bodo ponekod na Apeninskem polotoku in Balkanu dvignile do 40 stopinj Celzija, lokalno še za kakšno stopinjo preko te meje,” je moč prebrati na spletnem portalu neurje.si.
Kot je v letošnjem letu že navada, po vsaki krajši ohladitvi hitro sledi nov vročinski val. Četrti vročinski val bo kot kaže najbolj intenziven do zdaj. Zajel bo večji del Sredozemlja, Balkan in vzhodno Evropo. Temperature se bodo ponekod na Apeninskem polotoku in Balkanu dvignile do 40 stopinj Celzija, lokalno še za kakšno stopinjo preko te meje. Vročinski val se bo pričel ta vikend in se naslednji teden postopno še stopnjeval. Najbolj vroče bo predvidoma v začetku druge polovice naslednjega tedna. Temperature pri nas se bodo predvidoma gibale med 33 in 37 stopinj Celzija, lahko tudi višje. Najvišje temperature pri nas bomo beležili v vzhodni polovici države (Dolenjska, Štajerska, Prekmurje).

Vremenoslovci na agenciji za okolje o vročinskem valu še ne govorijo. V obetih za pet do deset dni omenjajo le, da bodo temperature od sobote naprej spet okoli 30 stopinj. “V soboto bo prevladovalo sončno vreme, v noči na nedeljo pa se bo pooblačilo, verjetnost za padavine se bo prehodno povečala predvsem v severni polovici Slovenije. V ponedeljek in torek kaže na sončno vreme, v sredo pa kaže na več oblačnosti. Verjetnost za padavine, tudi nevihte, se v sredo poveča. V četrtek kaže spet na več sonca. Temperature bodo od sobote naprej spet okoli 30 stopinj Celzija,” so zapisali na spletni strani.