Sveže

Prihajajoča sobota: Spidvej se vrača na petišovski oval

Proga v Petišovcih pri Lendavi bo prihajajočo soboto 24. junija 2023 prizorišče Mednarodne dirke za naslov državnega prvaka v speedwayu. Start izjemno zanimive dirke bo ob 19.00 uri, pri tem velja omeniti, da bo to letos edina takšna dirka v državi, organizator pa pričakuje veliko število obiskovalcev. Po dirki sledi vabilo k šanku.
Speedway se po natanko letu dni vrača v Lendavo. Na ovalu v Petišovcih se bo prihajajoči sobotni večer odvila Mednarodna dirka za naslov državnega prvaka, organizacija omenjene preizkušnje pa je tako v rokah članov ŠD Speedway Team Lendava. Dirka bo mednarodno obarvana, slovenski dirkači se bodo borili za naslov državnega prvaka, z licenco AMZS pa bo tako na sobotni dirki naslov državnega prvaka branil (edini) voznik ST Lendava, Matic Ivačič. Dirko bodo izvedli v vsakem primeru, vremenska napoved pa bo, kot kaže, za tovrstni spektakel ugodna.

“Gre za člansko ter mladinsko državno prvenstvo in glede na to, da bo letos organizirana samo ena dirka in to je ta v Petišovcih, šteje ta dirka avtomatično za naslov državnega prvaka. Letos je torej bilo dogovorjeno tako, da bo v Sloveniji zgolj ta dirka. V Krškem dirke ne želijo organizirati, saj so se osredotočili na mladino (dirke z 250 ccm agregati), dirk ne bo niti na Madžarskem, saj imajo težave z vozniki -jih nimajo, v ostalih državah (Češka, Poljska) pa bo prav tako na sporedu zgolj ena dirka. Takšno formulo smo torej izbrali tudi v Sloveniji,” je dejal predsednik komisije za spidvej pri AMZS, Igor Kolenko.

V Petišovcih bo tako dirka mednarodnega pomena, na kateri bodo nastopili vozniki iz Slovenije, Hrvaške Madžarske, Nemčije, Slovaške, Češke, Poljske, Avstralije in Argentine. Za dirko je praktično vse pripravljeno, steza je zgredirana, profil je saniran, bilo pa je meseca aprila in maja opravljenih kar nekaj treningov. Zadnji trening bo opravljen v četrtek. “Štartna lista je zapolnjena, nastopilo bo 20-21 voznikov, odpeljanih pa bo 20 voženj v rednem delu ter finalna vožnja,” je še dejal Igor Kolenko. Med dirko, po vsaki četrti vožnji, bodo nastopili mlajši člani z 250 ccm motorji. “Gre v bistvu za tekmovanje in zmagovalec bo razglašen tudi med njimi,” je zaključil Kolenko.

Organizatorji se nadejajo odličnega obiska. Kot so še dejali pri ST Lendava so veseli, saj imajo posluh s strani Občine Lendava, pripravili pa bi radi še vsaj eno pozivno dirko.