Ostalo

Pridobitev ali podaljšanje študentske prehrane tudi letos v Lendavi!

Študenti iz lendavskega območja oz. okolice so v preteklosti bili primorani za pridobitev ali podaljšanje študentske prehrane potovati do Murske Sobote, Maribora ali celo Ljubljane. V letošnjem letu pa to, tako kot tudi lansko leto ne bo več potrebno, saj je tudi letos v Lendavi vzpostavljena točka subvencionirane študentske prehrane.
Od včerajšnjega ponedeljka (20.9.) naprej, lahko študenti v prostorih Ljudske univerze Lendava (Kidričeva ulica 1), opravite prvi vpis ali podaljšanje subvencionirane prehrane. To boste lahko storili vsak delovni dan od 9.00 do 14.00 ure. “Za ureditev študentske prehrane potrebujete original potrdilo o vpisu za študijsko leto 2021/22, osebni dokument ter seveda masko,” so sporočili včeraj iz vodstva Kluba študentov Lendava.

Med drugim lahko na omenjeni informacijski točki opravite tudi včlanitev v ta mladim priljubljen klub, ki sicer velja za enega izmed aktivnejših na območju Pomurja (epidemiološke razmere so sicer delo mladih nekoliko zavrle), “vsi novi člani pa bodo dobili tudi brezplačno nezgodno zavarovanje pri Vzajemni, poleg zavarovanja pa imamo za vas tudi zanimive praktične nagrade,” so še sporočili.

Kot so zapisali, bodo člani Kluba študentov Lendava poleg ostalih ugodnosti, imeli brezplačen vstop na vseh prireditvah, ki jih bodo organizirali, omenjena informacijska točka pa bo urejena v skladu s priporočili NIJZ, kjer bo poskrbljeno za razkuževanje in ostale varnostne ukrepe. “Pogoj za vstop v prostore Ljudske univerze Lendava je, da ste opravili testiranje, ste cepljeni ali prebolevniki,” zaključujejo.

Ste že v sistemu?

Tudi v letošnjem letu lahko vsi, ki so že v sistemu subvencionirane študentske prehrane (SŠP), pravico za prihodnje študijsko leto podaljšajo na daljavo. Tem študentom za prihajajoče študijsko leto ne bo potreben osebni obisk na točki SŠP, temveč bodo pravico podaljšali preko aplikacije SŠP ali spletne strani www.studentska-prehrana.si s potrditvijo, da želijo tudi v prihajajočem letu koristiti pravico do SŠP.

To storijo na dva načina:

  • V aplikaciji v osebnem profilu označijo “Dovoli podaljšanje“
  • V svojem osebnem profilu na spletni strani www.studentska-prehrana.si označijo “Dovoli podaljšanje“

Za študente, ki se prvič vpisujejo v sistem SŠP je še vedno potreben prvi obisk na točki SŠP.

Ljudska univerza Lendava