Ostalo

Preteklih 24

Pretekli dan so policisti v Pomurju obravnavali pet prometnih nesreč v katerih so se štiri osebe lahko telesno poškodovale, osem kaznivih dejanj, enajst kršitev javnega reda in miru, pridržali dve osebi, poškodbo vozila na parkirnem prostoru in dva primera povoženje divjadi.

Okrog 18 ure, je prišlo v Murski Soboti zaradi izsiljevanja prednosti v križišču, do trčenja med dvema osebnima avtomobiloma. Pri trčenju so se tri osebe lahko telesno poškodovale. Preizkus alkoholiziranosti pri povzročitelju je pokazal, da je vozil pod vplivom alkohola. Zoper povzročitelja bo podana kazenska ovadba na pristojno sodišče.

Na področju kriminalitete smo obravnavali pet tatvin, preprečitev uradnega dejanja, nasilje v družini in zasegli bankovec za 10 EVR za katerega se sumi, da je ponarejen.

Javni red in mir je bil kršen devetkrat v zasebnih prostorih in dvakrat na javnem kraju. Ker je po interevenciji policistov v gostinskem lokalu, moški pod vplivom alkohola nadaljeval s kršitvijo, je bil pridržan na PP v Murski Soboti. Pridržana je bila tudi voznica osebnega avtomobila, ki je avto vozila pod vplivom alkohola.

Pogostejše meritve hitrosti z radarjem bodo policisti opravljali na območju PP Gornji Petrovci.