Ostalo

Preteklih 24

V preteklem dnevu so policisti v Pomurju obravnavali tri prometne nesreče, pet kaznivih dejanj, devet kršitev javnega reda in miru, dve kršitvi izrečenega ukrepa prepovedi približevanja in štiri primere povoženja divjadi.

Izven naselja Ključarovci je voznica osebnega avtomobila v križišču izsilila prednost vozniku osebnega avtomobila, ki je pripeljal po prednostni cesti. V trčenju sta dve osebi utrpeli lahke telesne poškodbe. Druge prometne nesreče so se končale le z materialno škodo.

Na področju kriminalitete je bil pri Gradu obravnavan poskus vloma v trgovino, v Lendavi tatvina kolesa, v Borecih tatvina dela z delovnega stroja, v Murski Soboti pa poškodovanje tuje stvari in grožnja.

Javni red in mir je bil kršen petkrat v zasebnem prostoru in štirikrat na javnem kraju. Zoper kršitelja, ki se kljub ukazom policistov ni hotel pomiriti, je bilo odrejeno pridržanje.

Zaradi vožnje brez vozniškega dovoljenja so radgonski policisti kršitelju zasegli osebni avtomobil.

Pogostejše meritve hitrosti z radarjem bodo policisti danes opravljali na avtocesti.

V okolici pokopališč se pričakuje povečan promet, zato vam svetujemo, da dosledno upoštevate cestnoprometna pravila in morebitne spremembe prometnega režima. V osebnih avtomobilih na vidnih mestih ne puščajte torbic, denarnic ali drugih vrednejših predmetov, vozila pa zaklepajte, da ne postanete tarča tatov.