Ostalo

Nafta 1903 na krilih Kovača in Vinka do nove zmage

Lendavska Nafta 1903 se je minulo soboto odpravila na gostovanje v Rakičan. Tam se je pomerila z domačimi igralci v 11. krogu in se v Lendavo vrnila z novimi tremi točkami.

Lendavska Nafta 1903 še vedno kraljuje na prvem mestu prvenstvene lestvice v 3. SNL -Vzhod, z novo zmago, tokrat proti Rakičanu, pa je svoje mesto še dodatno potrdila. Lendavčani so namreč v gosteh znova osvojili tri točke in tako znova potrdili svoje prvo mesto v ligi. Pred 200 gledalci sta oba zadetka padla v prvem in drugem polčasu, ko se je nemočen nasprotnik postavil po robu bistveno bolj izkušeni in motivirani ekipi Nafte 1903.

Po tem, ko se še srečanje niti dobro ni začelo, je v šesti minuti že padel prvi zadetek. Uspešen je bil Milko Kovač, ki je brez težav premagal domačega vratarja Saša Gerendaja. Srečanje se je od takrat naprej odvijalo med obema kazenskima prostoroma, z nekaj priložnostmi na obeh straneh. Po tem, ko je že kazalo, da bodo modro-beli iz Rakičana šli z minimalno prednostjo, je v končnici tekme, če smo natančnejši v 89. minuti, hitri Vedran Vinko poskrbel za zvišanje prednosti na 0:2, kar pa je bil tudi končni rezultat srečanja.

Rumena kartona sta prejela Kovač in Novinić pri Nafti 1903 ter Jančar in Bagari pri Rakičanu.

Zelo zanimivo je sicer bilo tudi na Hotizi. Tam so gostovali Ljutomerčani, ki so se v prleško prestolnico vrnili s porazom. Kot prvi je za Hotižane zadel Krauthaker, za tem pa iz enajstih metrov izenačenje za 1:1, za katerega je poskrbel Ciglarič. Za naslednja dva zadetka in tudi za končno zmago je poskrbel Biro in s tem Hotizi pristreljal tri točke. Že sicer pa je bilo srečanje za Ljutomerčane precej težko, saj so v 31. in 35. minuti, zaradi rdečih kartonov, ostali brez Šumaka in Munde. Oba sta igrišče zapustila zaradi nabirke rumenih kartonov.