Ostalo

Preteklih 24

Pomurski policisti so v preteklih 24 urah obravnavali šest primerov kaznivih dejanj, dva požara, eno nesrečo pri delu in dva dogodka, kjer sta se osebi lahko telesno poškodovali. Obravnavali smo še dve prometni nesreči, dva primera kršitve javnega reda in miru in štiri primere poškodb vozil s strani divjadi, ter zasegli en osebni avtomobil.

Na področju kriminalitete so policisti obravnavali en primer kaznivega dejanja nasilja v družini. Pri tem so storilcu izrekli ukrep prepovedi približevanja. Obravnavali so primer povzročitve lahke telesne poškodbe pri pretepu, primer kaznivega dejanja zatajitve, spletne prevare, tatvine goriva, tatvine artiklov iz trgovine, en požar na tovornem vozilu, en požar v podjetju, nesrečo pri delu ter dva dogodka, kjer je ena oseba padla z lestve, ena oseba pa je padla pri hoji po stopnišču. Obe osebi sta se pri tem lažje telesno poškodovali.

Na področju prometne varnosti so obravnavali en primer prometne nesreče v kateri se je ena oseba lahko telesno poškodovala. Do prometne nesreče je prišlo v bližini osnovne šole, pri ogledu pa so policisti ugotovili, da je voznik osebnega vozila trčil v otroka, ki je pravilno prečkal vozišče po prehodu za pešce. Otrok je zaradi trčenja dobil lažjo telesno poškodbo. Pri tem policisti opozarjajo vse voznike, da so v bližini šol in vrtcev še posebno pozorni na hitrost vožnje, da z njo ne ogrožajo šibkejših udeležencev kot so pešci in kolesarji. Obravnavali so še prometno nesrečo v kateri je nastala materialna škoda in štiri primere povoženja divjadi. Zasegli pa so tudi en osebni avtomobil zaradi vožnje vozila brez veljavnega vozniškega dovoljenja.

Javni red in mir je bil kršen v dveh primerih in sicer v zasebnih prostorih kršitelji pa so se po intervenciji policistov pomirili in s kršitvami prenehali.

Pogostejše meritve hitrosti z radarjem bodo policisti danes opravljali na območju policijske postaje Gornja Radgona.