Sveže

FOTO: Nafta 1903 zapravila novo priložnost, prostora za napake več ni

Po tem, ko je Lendavska Nafta 1903 pred drugim zasledovalcem bežala kar sedem točk, je omenjeno prednost zapravila na dveh minulih srečanjih in tako ima zgolj točko več od drugouvrščenih Belincev. Pred drugoligaši je le še pet srečanj, Nafta 1903 pa, kot prvouvrščena, prostora za napake več nima.
Minulo nedeljo v poznih popoldanskih urah se je lendavska Nafta 1903 pred okrog 400 gledalci pomerila proti Grosupeljčanom ter po neobičajnem srečanju, gledalci so namreč videli tri rdeče kartone, tri enajstmetrovke ter skupno sedem zadetkov, srečanje izgubila. Modro-beli na prvenstveni tabeli tako vodijo zgolj za točko, kar pomeni, da si v prihajajočih petih srečanjih, če želijo obdržati prvo mesto, več ne smejo privoščiti nobene napake.

Prvega zadetka so se razveselili gosti in sicer v 32. minuti, ko je najstrožjo kazen izkoristil Marko Brkić. Nafta 1903 je izenačila pet minut pred odmorom in sicer po golu Josipa Vuice. Obračun je nov zaplet dobil v 64. minuti, ko so gostje povedli še drugič, tokrat po golu Aljaža Zalaznika, le tri minute kasneje pa so ostali brez drugič porumenelega Tiborja Gorenca Stankoviča.

Lendavčani so številčno prednost hitro izkoristili, v 71. minuti je namreč izid poravnal Stjepan Igrec. Le minuto kasneje pa nov šok, Grosupeljčani so z igralcem manj in po novem zadetku Zalaznika spet vodili. Za nameček je v 80. minuti še drugo najstrožjo kazen izkoristil Marko Brkić, Brinje pa so tako vodile že z 2:4.

V končnici tekme sta sledili še dve izključitvi. V 87. minuti je bil po prekršku v čisti situaciji za zadetek izključen domači branilec Sebestyen Lorant, dve minuti kasneje pa je pri gostih pordečel Nejc Pušnik. Kazenski udarec po njegovem prekršku je v gol pretvoril Stjepan Oštrek in postavil končni izid 3:4.

Nafta 1903 je sicer na omenjenem srečanju imela veliko težav z obrambo in se do konca srečanja precej trudila, da bi vsaj izenačila, a enajsterici izpod lendavskih gričev to žal ni uspelo. V naslednjem krogu bodo Lendavčani gostovali v Biljah. Srečanje bo na sporedu v soboto, 20. aprila ob 17.00 uri.

Nafta 1903 – Brinje Grosuplje 3:4 (1:1)

Gledalcev 400, sodniki: Halilović Denis (glavni sodnik), Mežnar Matic (1. pomoč), Šašivarević Ermin (2. pomoč). Delegat: Kacijan Danilo.
Strelci: Nafta 1903: 1:1 Vuica (40. min), 2:2 Igrec (70. min), 3:4 Oštrek (91. min – 11 m). Brinje: 0:1 Brkić (32. min – 11 m), 1:2, 2:3 Zalaznik (53. min, 71. min), 2:4 Brkić (80. min – 11 m).

FOTO: Timi Farkaš