Ostalo

Preteklih 24

V zadnjih 24 urah so pomurski policisti obravnavali pet tujcev pri nezakonitem prehodu notranje meje EU, štiri kazniva dejanja, dve kršitvi javnega reda in miru, dve povoženje divjadi, poškodbo vozila na parkirišču in nesrečo pri delu.

Na področju kriminalitete so policisti evidentirali tatvino mobilnega telefona, ponarejanje listin, uporabo ponarejenega negotovinskega plačilnega sredstva in napad na uradno osebo.

Javni red in mir je bil kršen enkrat na javnem kraju in enkrat v zasebnem prostoru. Prvi kršitelj je s kraja odšel pred prihodom policistov, vendar je bil izsleden in na kršitev opozorjen. Drugi pa ob prihodu policistov na kraj s kršitvijo kljub opozorilom ni prenehal, zato je bilo zoper njega odrejeno pridržanje.

V Rankovcih se je zgodila nesreča pri delu, kjer je stroj za stročkanje eni osebi poškodoval roko. Zaradi hudih telesnih poškodb je bila z reševalnim vozilom odpeljana na urgenco Splošne bolnišnice Murska Sobota.

Policisti so v jutranjih urah v Lendavi izsledili pet tujcev, dva državljana Nepala in tri Šrilanke, ki so na nezakonit način prečkali notranjo mejo EU. Odpeljani so bili v enoto v nadaljnji postopek, za mednarodno zaščito pa so zaprosili že na kraju prijetja.

Na področju prometne varnosti so dvema voznikoma zaradi vožnje pod vplivom alkohola prepovedali nadaljnjo vožnjo in jima začasno odvzeli vozniško dovoljenje.

In morda še beseda o tem česa včeraj policisti niso obravnavali. Na Dan brez smrtnih žrtev na cestah niso obravnavali nobene nesreče, niti hujše niti lažje. Naj tako ostane tudi v prihodnje.

Pogostejše meritve hitrosti z radarjem bodo danes na območju Policijske postaje Ljutomer.