Ostalo

Preteklih 24

V preteklem dnevu so policisti v Pomurju obravnavali štiri prometne nesreče, osem kaznivih dejanj, štiri kršitve javnega reda in miru, poškodbo vozila na parkirišču ter osem primerov povoženja divjadi. Na avtocesti je bilo prijetih štirinajst tujcev, kateri so v državo vstopili na nedovoljen način.

V prometnih nesrečah sta bili včeraj poškodovani dve osebi in sicer je voznica osebnega avtomobila utrpela lažje poškodbe, kolesar, kateri je vozil z neprilagojeno hitrostjo in pod vplivom alkohola pa je huje poškodovan.

S področja kriminalitete sta bili obravnavani dve tatvini, zalezovanje, dve poškodovanji tuje stvari, kaznivo dejanje zoper okolje, prostor in naravne dobrine ter dva primera nasilja v družini. V dveh primerih je bil zoper osumljenca izrečen ukrep prepoved približevanja.

Javni red in mir je bil kršen dvakrat v zasebnem prostoru in dvakrat na javnem kraju. Zoper kršiteljico, ki se ob intervenciji policistov ni pomirila, je bilo odrejeno pridržanje.

Dodajamo še obvestilo, da so se v bližini objektov, katere so lastniki zapustili zaradi poplav, pojavili tatovi. Prav tako je pričakovati, da bodo različni goljufi po domovih v imenu humanitarnosti pobirali denarna sredstva in da se bodo na spletu pojavili lažni profili, ki bodo ljudi pozivali k darovanju denarja za pomoč pri okrevanju po poplavah.

“Policisti bomo storili vse, kar je v naši moči, da ljudje, ki so bili že tako prizadeti v poplavah, ne bi postali še žrtve kaznivih dejanjVsa sumljiva ravnanja takoj prijavite policiji na številko 113.”