Ostalo

Preteklih 24

V preteklem dnevu so policisti v Pomurju obravnavali štiri prometne nesreče. V vseh je nastala samo materialna škoda. Obravnavanih je bilo še pet primerov povoženja divjadi, tri kazniva dejanja, štiri kršitve javnega reda in požar.

S področja kriminalitete so policisti policijske postaje za izravnalne ukrepe obravnavali tujca, kateri je uporabljan ponarejen kartonček o tehničnem pregledu vozila. Lendavski policisti so obravnavali tatvino goriva na bencinskem servisu Mol Pince, radgonski pa zatajitev.

V Veliki Polani je prišlo do požara v kurilnici stanovanjske hiše v kateri se je nahajala peč na drva. S požarom je nastalo okrog 10.000 EUR škode.

Javni red je bil kršen 3-krat v zasebnih prostorih in 1-krat na javnem kraju. Kršitelji so se ob intervencijah policistov pomirili in s kršitvami prenehali.

Zaradi vožnje brez veljavnega vozniškega dovoljenja je bil zasežen osebni avtomobil.

Stanje prometne varnosti se je v lanskem letu na pomurskih cestah poslabšalo, saj je bilo obravnavanih več prometnih nesreč kot v letu 2020, prav tako pa so bile posledice nesreč hujše. Tudi v letošnjem letu je trend prometnih nesreč v povečanju. Zaradi splošno zaostrene prometne situacije smo policisti ob rednem delu še povečali nadzor cestnega prometa. Usmerjen je v najbolj pogoste in problematične dejavnike najhujših prometnih nesreč, kot sta prehitra vožnja in vožnja pod vplivom alkohola. Vse udeležence pozivamo: v promet se vselej podajajte odgovorno, spoštujte cestnoprometne predpise, poskrbite za svojo varnost in pazite na šibkejše udeležence cestnega prometa.

Pogostejše meritve hitrosti z radarjem bodo danes čez dan na območju celotne policijske uprave.