Ostalo

Preteklih 24

V preteklem dnevu so policisti v Pomurju obravnavali dve prometni nesreči z materialno škodo, tri kazniva dejanja, šest kršitev javnega reda in miru, povoženje divjadi in pridržali enega kršitelja.

S področja kriminalitete na območju Murske Sobote obravnavana odtujitev pohištva in tatvina drv. Na območju Lendave pa obravnavano poškodovanje tuje stvari.

Javni red in mir je bil kršen štirikrat na javnih krajih in dvakrat v zasebnih prostorih. Kršitelj, ki je ob intervenciji nadaljeval s kršitvijo na javnem kraju je bil pridržan.

Stanje prometne varnosti se je v lanskem letu na pomurskih cestah poslabšalo, saj je bilo obravnavanih več prometnih nesreč kot v letu 2020, prav tako pa so bile posledice nesreč hujše. Tudi v letošnjem letu je trend prometnih nesreč v povečanju. Zaradi splošno zaostrene prometne situacije smo policisti ob rednem delu še povečali nadzor cestnega prometa. Usmerjen je v najbolj pogoste in problematične dejavnike najhujših prometnih nesreč, kot sta prehitra vožnja in vožnja pod vplivom alkohola. Vse udeležence pozivamo: v promet se vselej podajajte odgovorno, spoštujte cestnoprometne predpise, poskrbite za svojo varnost in pazite na šibkejše udeležence cestnega prometa.

Meritve hitrosti z radarjem bodo policisti opravljali na pomurski avtocesti.