Ostalo

Preteklih 24

V preteklem dnevu so policisti v Pomurju obravnavali pet prometnih nesreč. V eni se je kolesar pri padcu lahko telesno poškodoval. Obravnavali smo osem kaznivih dejanj, devet kršitev javnega reda in miru ter pet primerov povoženja divjadi.

V Murski Soboti je bilo obravnavano kaznivo dejanje nasilja v družini. Osumljenemu je bil izrečen tudi ukrep prepovedi približevanja. Na avtocesti obravnavane tri tatvine goriva iz parkiranih tovornih vozil, v Murski Soboti tatvina kolesa, v Ljutomeru grožnja.

Javni red in mir je bil kršen petkrat v zasebnem prostoru in štirikrat na javnem kraju. Kršitelji so se ob intervenciji policistov pomirili in s kršitvijo prenehali.

V Beltincih je bil zaradi vožnje brez vozniškega dovoljenja vozniku zasežen osebni avtomobil.

Meritve hitrosti bodo policisti danes pogosteje opravljali na območju PP Ljutomer.

“Policisti v zadnjem času beležimo porast vlomov v stanovanjske objekte. Zato pozivamo občane, da so pozorni na sumljive osebe, ki se gibljejo okrog stanovanjskih hiš in blokov ali se kako drugače zadržujejo v naseljih. Ob tem vas tudi opozarjamo, da poskrbite za svoje premoženje in sicer, da zaklepate vrata in zapirate okna ob vašem odhodu od doma. O pojavu neznancev obveščajte policijo na telefonsko številko 113 ali anonimno številko policije 080 1200.

V času med 1. in 10. oktobrom 2021 bo potekala nacionalna preventivna akcija za večjo varnost pešcev. Pešce opozarjamo, da upoštevajo cestnoprometna pravila in uporabljajo prometne površine namenjene hoji pešcev, v nočnem času pa obvezno uporabljajo odsevna telesa za večjo vidnost oziroma svetilko, ki oddaja belo svetlobo.”