Ostalo

Preteklih 24

V preteklem dnevu so policisti v Pomurju obravnavali enajst kaznivih dejanj, štiri kršitve javnega reda in miru, šest povoženj divjadi in dve poškodovanji vozil na parkirnih prostorih.

S področja kriminalitete v Trdkovi obravnavana dva vloma v poslovna prostora, v Črenšovcih obravnavano poškodovanje tuje stvari, kjer je neznanec poškodoval okensko steklo, v Murski Soboti obravnavano poškodovanje parkiranega osebnega avtomobila, v Ljutomeru pa poškodovanje vrtnin. V Radencih obravnavana drzna tatvina, kjer sta se storilca z mopedom pripeljala za oškodovanko, ji iztrgala torbico in se odpeljala.  Policisti so oba storilca izsledili  in bo zoper njiju podana kazenska ovdaba. Obravnavanih je bilo še pet tatvin koles. Štiri so bila ukradena v Radencih in eno v Šalamencih.

Vse lastnike koles opozarjamo, da svoja kolesa primerno zavarujejo in jih nezavarovana ne puščajo brez nadzora. Priporočamo, da svoje kolo fotografirate in si zabeležite znamko, tip, številko, barvo in druge posebnosti. S tem povečata možnost, da se kolo najde , identificira in se Vam vrne.

Javni red in mir je bil kršen dvakrat na javnih krajih in dvakrat v zasebnih prostorih. Kršitelji so se po intervencijah policistov pomirili.

Meritve hitrosti z radarjem bodo na območju Policijske postaje Ljutomer.