Ostalo

Preteklih 24

V preteklem dnevu so policisti v Pomurju obravnavali pet prometnih nesreč, šest kaznivih dejanj, šest kršitev javnega reda in miru, tri primere povoženja divjadi in tri poškodbe vozila na parkirnem prostoru.

V Črešnjevcih je voznik kombija, pri vključevanju v promet s parkirnega prostora, trčil v kolesarja – otroka, ki je pri padcu utrpel lahke telesne poškodbe. V Odrancih pa je voznik osebnega avtomobila trčil v divjad in nato zaradi neprilagojene hitrosti zapeljal s ceste ter se pri tem lahko telesno poškodoval. Druge prometne nesreče so se končale le z materialno škodo.

Na področju kriminalitete so soboški policisti obravnavali povzročitev lahke telesne poškodbe, goljufijo in tatvino cvetličnih korit z rožami. V Gornji Radgoni je bila obravnavana tatvina kolesa z motorjem, ki je bilo kasneje najdeno v Spodnji Ščavnici, v Lendavi pa tatvina artiklov v eni od trgovin.

Javni red in mir je bil kršen petkrat v zasebnem prostoru in enkrat na javnem kraju. Kršitelji so se ob intervenciji policistov pomirili in s kršitvijo prenehali.

Pogostejše meritve hitrosti z radarjem bodo policisti danes opravljali na območju PP Murska Sobota.