Ostalo

Preteklih 24

V preteklih štiriindvajsetih urah so policisti v Pomurju obravnavali dve prometni nesreči, kjer se je en udeleženec lahko telesno poškodoval, enajst kaznivih dejanj, dve kršitvi javnega reda in miru, vozniku zasegli kmetijski traktor in tri primere povoženja divjadi.

Na področju kriminalitete smo obravnavali tatvino otroškega avtosedeža iz avtomobila, tatvino ključev osebnega avtomobila, tatvino prometnega znaka in dve tatvini goriva na bencinskem servisu. Poleg tega smo obravnavali še poškodovanje prometnega znaka, poškodovanje gume na osebnem avtomobilu, kaznivo dejanje Nasilja v družini, kjer je bil kršiteljici izrečen tudi ukrep prepovedi približevanju možu in otrokom, neomogočanja stika z otrokom, Zatajitev in Neplačevanje preživnine za otroka.

Javni red in mir je bil kršen dvakrat v zasebnih prostorih. Kršitelji so se po intervenciji policistov pomirili in s kršitvami prenehali.

Vozniku, ki za vožnjo ni posedoval ustreznega vozniškega dovoljenja za vožnjo kmetijskega traktorja je le ta bil zasežen in odpeljan v hrambo k pogodbenemu izvršitelju v hrambo. V postopku je bilo ugotovljeno, da je voznik vozil tehnično neizpraven traktor in pod vplivom alkohola. Zoper voznika bo podan obdolžilni predlog na sodišče za prekrške.

Pogostejše meritve hitrosti z radarjem bodo policisti opravljali na območju PP Murska Sobota.