Ostalo

Nafta 1903 trikrat v polno tudi v gosteh

Lendavska modro-bela četa je tudi tokrat izvlekla tri točke, a tokrat v gosteh, v Križevcih. Pred derbijem z murskosoboško Muro so lendavski nogometaši očitno v dobri formi. Lendavčani so na Goričkem bili uspešni kar trikrat.

Po tem, ko smo na našem spletnem portalu poročali o zmagah lendavske čete na domačem igrišču, poročamo tokrat o novi zmagi in sicer v gosteh. Lendavčani so se tokrat odpravili v goste v Križevce na Goričkem in po treh zadetkih v Lendavo prinesli še tri točke. Sedaj je pred nogometaši Nafte 1903 še zahtevno srečanje z murskosoboško Muro, ki bo na sporedu že to soboto ob 19.00 uri.

Kot prvi, je s tresenjem mreže gostov začel Adam Zagorec. Uspešen je bil že v osmi minuti srečanja, za zadetek za 2:0 pa je poskrbel Nikola Tomašek, 20 minut kasneje. 2:0 je ob enem bil tudi rezultat prvega polčasa, Lendavčani pa so v drugi polčas zaradi visoke rezultatske prednosti šli bistveno bolj mirni kot domači. V drugem polčasu je že v začetku sledila menjava tako pri domačih kot tudi pri gostih. Pri Nafti 1903 je Adama Zagorca zamenjal Marcel Horvat.

V drugem polčasu se je tekma odvijala brez večjih posebnosti. V 79. minuti je Nikolo Tomaška zamenjal Lucian Pozsgai, naslednji pomembni dogodek za modro-bele pa se je zgodil v 86. minuti, ko je domačim za 3:0 mrežo zatresel neustavljivi Luka Bobičanec. Trener Modro-belih je le minuto za tem poskrbel za novo menjavo in sicer iz igre je poslal Nikolaja Biroja, zamenjal pa ga je Mario Imre.

Sledila pa je 89. minuta, ko je pri modro-belih padel rdeči karton. Glavni sodnik Iztok Gornjak ga je pokazal Mateju Vidi. Razlog: 2. opomin in brezobzirna igra. V 90. minuti so torej domači dobili priložnost za zadetek in ga s prostega strela tudi uresničili. Časa za izenačitev ali zmago domačih je bilo seveda premalo, saj je srečanja bilo že praktično konec, obveljal pa je torej rezultat 1:3.

Lesoplast Križevci – Nafta 1903 1:3 (0:2)