Ostalo

Preteklih 24

Preteklo nedeljo so pomurski policisti obravnavali prometno nesrečo, ki se je končala s smrtnim izidom, štiri kazniva dejanja, tri kršitve javnega reda in miru, pridržali dve osebi, dve poškodbi vozil na parkirnem prostoru in povoženje divjadi.

Na avtocesti, približno tri kilometre pred počivališčem Pince, v smeri Madžarske, je voznik tovornega vozila zaradi neprilagojene hitrosti trčil v prevrnjeno tovorno vozilo, katero se je pred tem prevrnilo zaradi počene pnevmatike in je obstalo na voznem pasu avtoceste. Trčenje je bilo tako silovito, da je tovorno vozilo odbilo desno v obcestni jarek, kjer se je prevrnilo na bok. Med prevračanjem je iz vozila padla potnica, ki je sedela zadaj in jo je vozilo pokopalo pod seboj. Zaradi hudih ran je na kraju umrla. Poleg tega so se v trčenju hudo telesno poškodovale še tri osebe. To je letošnja četrta smrtna žrtev na pomurskih cestah.

Na področju kriminalitete so obravnavali zatajitev denarja na bankomatu, poškodovanje osebnega avtomobila, grožnjo in ponarejanje vozniškega dovoljenja.

Javni red in mir je bil kršen dvakrat v zasebnih prostorih in enkrat na javnem kraju. Kršitelj, ki se ob intervenciji policistov ni hotel pomiriti je bil pridržan do streznitve. Pridržan je bil tudi tujec, ki je vozil pod vplivom alkohola.

Pogostejše meritve hitrosti z radarjem bodo policisti opravljali na območju PP Lendava.