Ostalo

Šport: Nogomet, odbojka, košarka in judo

Tudi minuli vikend je minil v znamenju športa. Mladi nogometaši lendavske Nafte 1903 so se udeležili Miklavževega turnirja v Beltincih, članice odbojkarskega kluba Lendava so vknjižile novo zmago, lendavski košarkarji, so se udeležili Mednarodnega turnirja v košarki v Zalaegerszegu, člani Judo kluba Lendava pa so se udeležili novoletnega turnirja.
Nogomet

Mladi upi lendavske Nafte 1903 so se minuli vikend mudili na že sedmem Miklavževem turnirju, ki ga je priredilo nogometno društvo Beltinci, katerega članska ekipa prav tako igra v drugi državni ligi. Nogometni turnir so v Beltincih organizirali za pet selekcij, U-7, U-9, U-11, U-13 in U-15, iz Lendave pa so se tja odpravile selekcije U-7, U-9, U-11 in U-13.

Selekciji U-7 in U-9 sta nogometna srečanja proti svojim vrstnikom odigrali v telovadnici tamkajšnje devetletke, med tem, ko so vse preostale selekcije igrale na zunanjem igrišču v balonu. Letos je to sicer bila novost, saj so turnirje v minulih letih selekcije igrale le v telovadnici. Že sicer pa se je omenjenega turnirja udeležilo čez 20 ekip.

Selekcija lendavske Nafte 1903 U-7 je na turnirju nastopila z dvema ekipama, zaradi številčnosti pa so vse ekipe U-7 bile razdeljene v dve skupini (A in B). Med desetimi ekipami so mladi nogometaši omenjene selekcije dosegli skupno četrto mesto, Zagorec pa je bil, kot je povedal, z videno igro zadovoljen.

Nekoliko manj uspešni so bili varovanci Rolanda Polareczkega. Ekipa U-9 je eno srečanje dobila, eno srečanje izgubila ter eno remizirala, kar ni bilo dovolj, da bi napredovali. Ekipa je tako srečanje končala v skupinskem delu. Nogometaši selekcije U-11 so skupinsko bili drugi, se uvrstili v četrtfinale kjer nasprotni ekipi niso bili kos in izpadli. Nekoliko sreče je zmanjkalo tudi obema ekipama (Nafta 1 in Nafta 2) selekcije U-13, ki sta izpadli v skupinskem delu.

Odbojka

Članska ekipa OK Lendava je minulo soboto gostila ekipo Uniforest Prebold in si z zmago s 3:1 v nizih priigrala nove tri točke.

Na začetku so domače igralke naredile preveč napak na začetnem udarcu in morale predati prvi niz s 23:25. V nadaljevanju so zaigrale bolj odločno, dosegle pomembne točke tudi z dobrim servisom in do konca tekme dominirale; drugi niz so zaključile z desetimi točkami razlike (25:15), tretjega s 25:22 in tudi zadnji niz z odličnim rezultatom 25:17.

“Z odličnimi servisi Nike Kuhar, Ajde Hozjan in Lane Sarjaš smo osvajali neposredne točke in nasprotnicam onemogočali organizacijo napada, če že pa so bile prisiljene organizirati napad iz globine igrišča. S tem je bil napadalni udarec nasprotnic bolj predvidljiv in so naše igralke osvojile kar 4 do 5 blokov. Odlično so predvidevale napad nasprotnic in to s pridom izkoriščale za dobro postavljeno obrambo. Sprejem in napad, tranzicija in igra brez žoge, obramba, so bili danes odlični. Predvsem je bil napad tisti, kjer so Lendavčanke v drugem, tretjem in četrtem nizu dominirale, hkrati pa je odličen sprejem servisa omogočal podajalki Evi Čiček, da je organizirala hitro igro z vsemi napadalkami. Iskrene čestitke vsem mojim igralkam, pa tudi naši neverjetni publiki, hvala za vso energijo, danes so bili posebni, danes smo zmagali skupaj!” je povedal trener Spasoje Todorović.

Prihajajočo soboto čaka ekipo male odbojke tretji krog tekmovanja v Ljutomeru, kjer se bodo pomerile z ekipama ŽOK Ljutomer in ŽOK Roto-Kema Puconci, v nedeljo pa bodo starejše deklice v Murski Soboti odigrale še zadnji turnir v prvem delu tekmovanja. Vstop v A ligo državnega prvenstva so si starejše deklice že zagotovile na turnirju v Lendavi pred dvema tednoma.

Članice OK Lendava bodo svojo zadnjo tekmo v letošnjem letu odigrale 18.12. v Prevaljah.

Košarka

Lendavski košarkarji, igralci KK Lindau so se udeležili Mednarodnega turnirja v košarki v
Zalaegerszegu. Turnirja so se udeležila moštva Rebels Zalaegerszeg, Mursko Središče, Zalaegerszeg in Lindau Lendava. Igralci KK Lindau so na turnirju nastopili v nekoliko okrnjeni postavi, z dvema igralcema, ki še nista popolnoma okrevala po poškodbi in brez igralca, ki se je na tekmi poškodoval, zato je bila igra nekoliko nepovezana in slabša kot je bila zadnje tri tekme v Pomurski ligi. 

1. tekma: KK Rebels – ZKK 35:42 (17 :18, 18:24)
2. tekma: KK Limdau – KK Mursko Središče 26:38 (10 :16 , 16 : 22)
3. tekma: KK Lindau – KK Rebels 26:34 (13 :15, 13:19)
4. tekma: KK Mursko Središče – ZKK 32:25 (16 :13, 16 :12)
5. tekma: KK Rebels – KK Mursko Središče 31:40 (9:21,22:19)
6. tekma: ZKK – KK Lindau 43:27 (22 :14,21:13)

Končni vrstni red:
1. mesto: KK Mursko Središče
2. mesto: ZKK Zalaegerszeg
3. mesto: KK Rebels
4. mesto: KK Lindau

Za Lindau so igrali: Tomas Hozjan, Rajko Vidak, Gorazd Horvatič, Robert, Novak, Sašo Pamič, Matej Čeke, Benjamin Gönc in Sandi Horvatič.

Judo

Člani Judo kluba Lendava so se minulo soboto udeležili tekmovanja v Celju. Tekmovanje je organiziral Judo klub Ivo Reya Celje. Uradni turnir je potekal v telovadnici 1. Gimnazije v Celju. Udeležilo se je ga je 281 tekmovalcev iz 40 klubov. Člani Judo kluba Lendava so dosegli naslednje rezultate:

U-12
1. mesto: Gerič Nela (-48 kg)
2. mesto: Maučec Tinaja (-52 kg )
7. mesto: Čeh Jakob (-32 kg)
3. mesto: Žerdin Gašper (-35 kg)
3. mesto: Čeleš Gal (-38 kg)
7. mesto: Čeh Jure (-46 kg)

U-16
7. mesto: Mlinarič Maj (-66 kg)

U-21
2. mesto: Kulčar Vita (-48 kg)