Ostalo

Prenova hotela Lipa naj bi se pričela septembra, vloženih bo, neuradno, 5 milijonov evrov

Kot nam je pred časom dejal direktor Term Lendava, oz. po novem Thermal Resorta Lendava, Péter Molnár, je v načrtu med drugim prenova objekta. Po zadnjih informacijah naj bi ta bila na sporedu že septembra, lastnik, Dirk Wallenburg pa je pripravljen zanjo odšteti 5 milijonov evrov.
Že septembra želi lastnik Term Lendava oz. po novem Thermal Resorta Lendava, poslovnež Dirk Wallenburg iz Švice, sicer rojen na Nizozemskem, ki se v teh dneh nahaja v Lendavi, pričeti s pet milijonov evrov vredno prenovo dotrajanega hotela. Molnar je sicer pred kratkim že dejal, da je hotel v povprečnem stanju, a že laik lahko hitro ugotovi, da slednji žal (več) ni v koraku s časom. Pri tem velja omeniti, da bo hotel Lipa po novem del hotelske verige Arxa.

Kot je dejal Molnar za RTV Slovenija, nameravajo hotel na novo odpreti meseca aprila oz. maja, po novem pa bi ta bil “lep vrhunski štirizvezdični hotel.” Dotrajani hotel naj bi prenavljala domača gradbena podjetja, v načrtu pa je tudi dodatno šolanje osebja. To bi naj bilo na sporedu pozimi in sicer s strokovnjaki iz Švice. Molnár je, spomnimo, za naš spletni portal že dejal, da odpustili niso nikogar od zaposlenih in tega ne nameravajo niti v prihodnje. “Morda bomo potrebovali celo nove zaposlene. Bomo videli kako bo. Želimo prispevati k razvoju območja in sodelovati z domačini.”

Več podrobnosti o lastniku Dirku Wallenburgu nismo uspeli izbrskati, pred kamere ali fotoaparate pa še ne želi. Kot je ta vseeno dejal za RTV Slovenija, računajo predvsem na goste iz Avstrije, Nemčije ter Švice. Prepričan je, da bo zadani projekt uspešen in da bo ponudba na bistveno višji ravni kot je sedaj. Ta si ob enem še želi, da bodo vlogo v zgodbi odigrali tudi lokalni pridelovalci, predelovalci, gojitelji, …