Sveže

Prekinitev vseh tekmovanj pod vodstvom MNZ Lendava

Epidemija koronavirusa je vnovič zarezala tudi v organizacijo nogometnih srečanj na nižjeligaškem nivoju. Iz Medobčinske nogometne zveze (MNZ) Lendava so današnji dopoldan sporočili, da se vsa tekmovanja pod okriljem slednje prekinejo, včeraj pa je bila prekinjena tudi Pomurska nogometna liga, pa so sporočili iz MNZ Murska Sobota.
Po spomladanski prekinitvi se je zgodila še jesenska, katero so sicer vsi po tihem tudi pričakovali. Iz MNZ Lendava so današnji dopoldan sporočili, da se na podlagi sklepa Izvršnega odbora s 6. korespodenčne seje, ki se je odvila včeraj zvečer, “prekinejo vsa tekmovanja pod okriljem MNZ Lendava.” Takšno odločitev so sprejeli “zaradi razglasitve ponovne epidemije in vladnega odloka o začasnih omejitvah pri izvajanju športne dejavnosti. Po razglasitvi ponovne epidemije in vladnega odloka o začasnih omejitvah pri izvajanju športne dejavnosti, se onemogoča organizacija, izvedba tekmovanj in trenažnega procesa na članski amaterski ravni in ravni mlajših selekcij. Prav tako se v času epidemije odsvetuje izvajanje trenažnega procesa.”

Prekinjena tudi Pomurska nogometna liga

Že včeraj pa je MNZ Murska Sobota obvestila klube, da prekinja tekmovanje v murskosoboški medobčinski nogometni ligi ter tudi v Pomurski nogometni ligi. “Tekmovanja se bodo nadaljevala v spomladanskem delu sezone 2020/2021,” so sporočili.

Strokovno utemeljenost ukrepov iz sprejetega odloka bo Vlada Republike Slovenije ugotavlja vsakih 14 dni. Ob upoštevanju strokovnih razlogov se bo takrat odločala, da se ti ukrepi še naprej uporabljajo, ali pa jih bo spremenila oziroma odpravila ter o tem obvestila Državni zbor in javnost.