Ostalo

Predstavili posebno poštno znamko za balonarsko prvenstvo, ki se bo odvijalo v Murski Soboti

Pošta Slovenije je na pobudo Filatelistične zveze Slovenije v ponedeljek, 11. julija, izdala novo priložnostno znamko z motivom toplozračnih balonov in tako pred začetkom 24. Svetovnega prvenstva v letenju s toplozračnimi baloni Murska Sobota 2022 obeležila to vrhunsko športno prireditev.
V Murski Soboti, letos med 16. in 23. septembrom gostijo največjo letalsko športno prireditev, svetovno prvenstvo v letenju s toplozračnimi baloni, ko bomo lahko v zraku občudovali več kot 150 balonov. V šestih tekmovalnih dneh se bo pomerilo 105 tekmovalnih balonarskih ekip iz 33 držav, za obiskovalce pa pripravljajo bogat spremljevalni program; na voljo bodo tudi komercialni poleti za vse, ki bi si v času prvenstva želeli poleteti z balonom.

Pošta Slovenije je ob tem dogodku na pobudo Filatelistične zveze Slovenije v ponedeljek izdala novo priložnostno znamko z motivom toplozračnih balonov in tako pred začetkom 24. Svetovnega prvenstva v letenju s toplozračnimi baloni Murska Sobota 2022 obeležila to vrhunsko športno prireditev. “Balonarski klub bi se ob tej priložnosti rad zahvalil Pošti Slovenije za čudovito gesto, obenem pa smo na pobudo mariborskih filatelistov obudili idejo o ponovni ustanovitvi Pomurskega filatelističnega kluba, katerega častni predsednik je Uroš Sobočan. Prav tako bo v času svetovnega prvenstva v Expanu razstava znamk z motivi balonov in balonarske pošte,” so zapisali.

Ob tej priložnosti je toplozračni balon ob sončnem zahodu spet poletel in v višave simbolično ponesel prvo pošiljko z novo priložnostno znamko z motivom toplozračnih balonov in jo predal v roke naslovnika.