Sveže

Poskus umora v Ižakovcih: Osumljencu je bila odvzeta prostost

Minulo nedeljo smo poročali o grozljivem dogodku, ki se je pripetil v naselju Ižakovci, v občini Beltinci. Mladoletni sin je med spanjem skušal umoriti svojega očeta in sicer na način, da ga je večkrat zabodel v predel hrbta. Mladoletniku je bil odrejen pripor, oče pa je v stabilnem zdravstvenem stanju.
Pred Policijsko upravo Murska Sobota so včeraj pripravili krajšo tiskovno konferenco, na kateri so predstavili okoliščine omenjenega kaznivega dejanja. Prisotnim medijem je okoliščine predstavil vodja Oddelka za splošno kriminaliteto v Sektorju kriminalistične policije PU Murska Sobota, Robert Roudi.

“Okrog polnoči iz sobote, 11.12.2021 na nedeljo,12.12.2021 je na Operativno komunikacijski center PU Murska Sobota poklical občan-oškodovanec in naznanil, da ga je v domači hiši na območju občine Beltinci, med spanjem z nožem napadel mladoletni sorodnik (sin). Ob prihodu na kraj je policija prijela in odvzela prostost osumljencu.

45-letnemu oškodovancu pa je bila nudena prva pomoč, nakar je bil z reševalnim vozilom prepeljan v murskosoboško bolnišnico, kjer je ostal na zdravljenju. Ugotovljeno je bilo, da je bil oškodovanec večkrat zaboden. Točna stopnja poškodbe še ni opredeljena, je pa po izjavi zdravnika izven življenjske nevarnosti. Osumljenec je bil predvčerajšnjim popoldan priveden k preiskovalnemu sodniku zaradi kaznivega dejanja poskusa umora, po 116.členu KZ-1, ki je zanj odredil pripor,” je na kratko dejal Robert Roudi.

16-letnik se brani z molkom

Mladoletni sin po do sedaj zbranih obvestilih še ni bil kaznovan in ni kazal znakov nasilja ali motiva za umor. “Osumljenec se brani z molkom, tako da motiv ni znan,” pravi Roudi in dodaja, da je imel osumljenec nož pri sebi že od prej. Skorajšnji tragični zločin se je zgodil v nekdanji hiši Zverovih, ki jo je pred leti kupila družina iz Hrastnika in nepremičnino obnavljala. Po napadu je ranjeni oče pobegnil na ulico in kričal, da ga želi sin ubiti. Za pomoč je zaprosil pri sosednjih hišah. Policiste so obvestili sosedje. Poškodbe nej bi bile večinoma površinske. Za kaznivo dejanje nedokončanega umora po 116. členu KZ-1 RS grozi osumljenemu najmanj od 15 do 30 let zapora. Ker gre za mladoletnika, se mu lahko izreče do deset let mladoletniškega zapora.