Sveže

Poskus oboroženega ropa v Murski Soboti

Včeraj, nekaj minut pred devetnajsto, je v Murski Soboti v eni izmed trgovin prišlo do poskusa oboroženega ropa. Informacije so sicer na začetku bile precej različne, od tega da se je rop dejansko zgodil do tega, da je prišlo zgolj do poskusa.

Včeraj zvečer, nekaj minut pred devetnajsto uro je v eno izmed trgovin v Murski Soboti, neuradno naj bi šlo za trgovino Mercator – Shoping Murska Sobota, vstopil neznani moški, v roki pa naj bi imel orožje. Na Policijski upravi Murska Sobota so že včeraj zvečer potrdili, da je res prišlo do poskusa ropa. Kot nam je povedala Suzana Rauš, tiskovna predstavnica PU Murska Sobota, so bili policisti ob 19.15 obveščeni, da je ob 18.50 v trgovini v središču mesta prišlo do poskusa ropa.

“Po prvih informacijah policistov je moški močnejše postave, visok približno 180 centimetrov, oblečen v temnejša oblačila in s kapo z izrezom za oči, tik pred zaprtjem vstopil v trgovino. V roki je imel manjšo pištolo in od trgovke zahteval denar. Ravno takrat je v trgovino vstopila stranka, ki jo je neznanec opazil in odšel, brez, da bi karkoli odnesel,” je včeraj zvečer sporočila Suzana Rauš.

Policisti so roparja že izsledili in ga privedli na policijsko postajo, kjer je izročil oblačila in pištolo. Več bo znanega po zaključenem postopku.