Ostalo

Poraz Hotize v Gornji Radgoni

Šele v 18. krogu tekmovanja v 3. SNL -vzhod so nogometaši ŠNK Radgona uspeli zabeležiti prvo zmago, ki kljub vsemu daje nekoliko upanja, da nogometaši s Trat na koncu prvenstva le ne bodo zadnji na lestvici. Ti so na včerajšnjem srečanju porazili Hotižane, katerim bo slaba igra še dolgo grenila prvenstvo.
Radgončani to pomlad igrajo bistveno bolje kot jesenski del prvenstva, a so šele v četrti pomladni tekmi bili uspešni. “Tokrat so fantje igrali dejansko dobro, mislim da najbolje odkar sem trener ŠNK Radgona. Naša zmaga je zaslužena, a ob taki igri, predvsem borbenosti, jim niti ob porazu ne bi mogel ničesar očitati,” je po tekmi povedal zadovoljni domači trener Sečkar.

Prvi zadetek na srečanju dosegli Hotižani

Radgončani so odlično začeli dvoboj in bi lahko že v prvih desetih minutah dosegli kakšen zadetek, a so se Hotižani hitro pobrali. Tako v prvem polčasu ni bilo zadetkov, v nadaljevanju pa jih je padlo kar pet. Gostje so najprej povedli, osem minut pozneje pa je “rezervist” Benjamin Vid Krajnc, ki je le tri minute prej vstopil v igro, zadel za izenačenje.

Izkušeni Bračič je le dve minuti pozneje prinesel gostiteljem vodstvo, ki ga je osem minut pred koncem Divjak povišal. Toda to ni bilo vse, kajti Fanedl je štiri minute pred koncem rezultat znižal, Radgončani pa so tempo Hotižanov le stežka zdržali do konca.

ŠNK Radgona – Hotiza 3:2 (0:0)

Strelci: 0:1 Matjaž Koudila (61.), 1:1 Benjamin Vid Krajnc (69.) 2:1 Borut Bračič (71.), 3:1 (Mitja Divjak (82.), 3:2 Andrej Fanedl (86.).

ŠNK Radgona: Peter Božek, Žiga Šipek, Alen Klobasa, Borut Bračič (od 83. Aljaž Kocet), Jan Klobasa, Tilen Klobasa, Mitja Adam, Marko Horvat, Blaž Drašak, Jaša Zupančič (od 66. Benjamin Vid Krajnc), Mitja Divjak. Trener: Jože Sečkar.

Hotiza: Danilo Farkaš, Ignac, Cigan, Denis Horvat, Anton Ftičar, Aleš Ritlop (od 71. Vito Šimonka), Patrik Vöröš, Kevin Toth, Andrej Fanedl, Roland Polareczki, Mario Kustec (od 71. Aljoša Kepe), Matjaž Koudila (od 77. Matej Imre). Trener: Daniel Kovač.