Sveže

Pomurski slikopleskarji bodo humanitarno prepleskali domače prostore tega potrebni družini

Humanitarnost ni le odgovornost, temveč najlepše izražena oblika človeškega sočutja. Pomurski slikopleskarji, združeni v Območno obrtno – podjetniško zbornico Murska Sobota, včeraj in danes sodelujejo pri dvodnevni humanitarni delovni akciji, v kateri bodo prepleskali notranje prostore hiše družini iz Ivancev, katero je lansko leto prizadel požar.
Družina Horvat iz naselja Ivanci je lanskega avgusta čez noč ostala praktično brez vsega. Obsežen požar je zajel njihovo gospodarsko poslopje in hišo ter povzročil za okrog 120.000 evrov škode. V požaru je bil uničen celoten gospodarski del hiše, kjer sta bila tudi osebna avtomobila in kmetijski traktor s polpriklopnikom ter del stanovanjskega dela hiše, kjer je bilo uničeno ostrešje in mansarda. Poškodovana pa je bila tudi sosednja hiša ter dve osebi.

Pomurski slikopleskarji bodo obnovili kar 600 kvadratnih metrov površin

“Gre za družino Horvat iz Ivancev, ki jo je v lanskem letu prizadel požar in ji uničil stanovanjsko hišo in gospodarsko poslopje. Naši pogumni slikopleskarji so se odločili priskočiti jim na pomoč in obnavljajo kar 600 kvadratnih metrov površin. Ves slikopleskarski in fasaderski material je doniralo podjetje JUB d.o.o., kar še dodatno priča o medsebojni podpori,” so včerajšnji pozni popoldan sporočili iz Območno obrtno – podjetniške zbornico Murska Sobota.

Spomini so žalostni

Po naših neuradnih podatkih naj bi najprej zagorelo na gospodarskem poslopju, rdeči petelin pa se je takrat razširil na stanovanjsko hišo. Na delu je bilo 6 gasilskih občinskih enot in sicer PGD Ivanci, Bogojina, Tešanovci, Moravske Toplice, Mlajtinci in Filovci. Tuja krivda za nastali požar je bila izključena.

“Na Območni obrtno – podjetniški zbornici Murska Sobota smo izjemno ponosni na složnost in dober namen naših slikopleskarjev, ki s svojim delom in združenimi močmi dokazujejo, kako močna je lahko povezanost obrtnikov in podjetnikov v zbornici, ko se združijo moči za pomoč sočloveku. Zahvaljujemo se vsem sodelujočim in podjetju JUB d.o.o. za podporo. Skupaj gradimo boljši svet za družino Horvat in dokazujemo, da solidarnost ter pomoč nikoli ne zastarata,” so še sporočili iz Območno obrtno – podjetniške zbornico Murska Sobota.

In kdo so dobrodelneži?

  • Malar PI-ŠT d.o.o., Černelavci
  • Slikopleskarstvo Dule, Dušan Barber s.p., M. Črnci
  • Slikopleskarstvo in fasaderstvo Hozjan, Silvo Hozjan s.p., Gančani
  • Slikopleskarstvo Simon Juričinec s.p., M. Sobota
  • Slikopleskarstvo Kiki, Kristjan Kuzma s.p., Lipovci
  • Slikopleskarstvo Karel Kuzmič s.p., G. Slaveči
  • Merica d.o.o., M. Sobota
  • Pleskarstvo Valentina Novak s.p., Beltinci
  • Slikopleskarstvo Pero, Peter Šalamon s.p., Sveti Jurij