Sveže

FOTO: V 14. krogu MNL Lendava slavili Kobiljani, Dolgovaščani, Nedeličani in Čentibčani

Nižjeligaši so minuli vikend odigrali 14. krog Medobčinske nogometne lige Lendava, srečanja pa so dobili Kobiljani, Dolgovaščani, Nedeličani in Čentibčani. Lepo in sončno vreme je ob igrišča privabilo tudi zavidljivo število gledalcev, z najboljšim obiskom se namreč lahko pohvalijo v Mostju (220).
Vsa srečanja 14. kroga MNL Lendava so tokrat bila odigrana minulo nedeljo. Čentibčani so se odpravili na gostovanje na Kapco, kjer so se udarili proti ekipi veteranov Nafte in srečanje tudi dobili. Prvič se je mreža zatresla v 24. minuti, ko je veterane Nafte v vodstvo popeljal Tine Pečelin, to pa je bil tudi edini zadetek na srečanju, ki so ga dali domači. V 41. minuti je izenačil Marko Kiralj in sicer je zadetek prispeval iz bele pike, slednji pa je tudi povišal rezultat na 1:2 in sicer iz igre v 67. minuti. Za tem je na svoj račun prišel Vito Šimonka, prav tako dvakrat in sicer v 77. in 89. minuti. Končni rezultat: Nafta veterani – Čentiba 1:4 (1:1).

Srečanje med Nedeličani in cariniki je bilo tisto, na katerem so gledalci videli največ zadetkov in sicer skupno kar sedem. Krajšo je tokrat potegnila ekipa iz Pince Marofa. V zanimivem in napetem srečanju, spremljalo ga je kakih 60 gledalcev, je najučinkovitejši igralec srečanja bil zagotovo domači igralec Ludvik Horvat, ki je uspešen bil kar štirikrat. Ta je okroglo usnje v mrežo poslal v 27., 34., 38. in 70. minuti. Denis Hozjan je bil uspešen v 58. minuti, Andrej Graj pa v 84. minuti. In ko so že vsi mislili, da se bo srečanje zaključilo brez zadetkov s strani gostujoče ekipe, so slednji častni zadetek dosegli minuto kasneje, v 85. minuti. Gosti, predvsem v drugem polčasu, z igro nikakor niso mogli biti zadovoljni. Končni rezultat: Nedelica – Graničar 1:6 (0:3).

Zanimivo srečanje se je v popoldanskem času odvilo na Kobilju. Kobiljani so se tako na domačem terenu pomerili proti ekipi Panonija Malibu GA-KA, srečanje pa bi se skorajda lahko zaključilo z remijem, a so domači bili za odtenek boljši v drugem delu in sicer po tem, ko so gosti zapravili vodstvo z 0:2 iz prvega dela. Na terenu so gosti kraljevali v prvem delu, ko so bili uspešni v 14. in 29. minuti. Prvič je domačo mrežo zatresel Teo Horvat Kapun v 14. minuti, naslednji pa je bil uspešen Nikolaj Biro v 29. minuti. V drugem delu so bolje začeli domači in rezultat znižali v 56. minuti (Gašper Recek). Za tem je dvakrat (v 66. in 77. minuti) bil uspešen Jože Dravec in tako pokopal upe o zmagi ali vsaj remiju gostov. Tri točke so, kljub temu da je v prvem delu vse kazalo drugače, ostale torej v Kobilju. Končni rezultat: 3:2 (0:2).

Naslednje zanimivo srečanje se je v popoldanskem času odvilo na nogometnem igrišču v Mostju. V goste so tokrat prišli sosedje iz Dolge vasi, ki domačim niso dovolili dihati in so se domov vrnili s tremi točkami. Pred 220 gledalci je goste v vodstvo popeljal Márk Völgyi in sicer v 37. minuti. Za višanje rezultata ni bilo potrebno čakati dolgo, saj je že čez 7 minuti s strelom iz bele pike domačega vratarja Roka Horvata premagal Mihael Magyar. 0:2 je bil tudi rezultat prvega dela. V drugem delu je zadetek za 0:3 padel štiri minute po sodniškem žvižgu, vnovič je bil uspešen Márk Völgyi, na 0:4 pa je rezultat povišal Mihael Szőke v 62. minuti. Domači so sicer večkrat bentili nad sodniškimi odločitvami ali neodločitvami in sicer predvsem v drugem delu. Končni Rezultat: 0:4 (0:2).

Foto utrinki iz Mostja: