Ostalo

Pomurski policisti obravnavali prometno nesrečo in vnovič nezakonite prehode državne meje

Pomurski policisti so predvčerajšnjim na območju Prlekije imeli znova obilico dela z nezakonitimi prehodi državne meje, obravnavali pa so tudi prometno nesrečo z lahkima telesnima poškodbama. Poglejmo podrobneje …
Prometna nesreča z lažjima telesnima poškodbama

Včeraj, malo po 12. uri je na relaciji Ljutomer – Radenci, na odcepu za Šalince voznica osebnega avtomobila zaradi prekratke varnostne razdalje trčila v osebni avtomobil voznice, katerega je odbilo na nasprotni vozni pas, kjer je trčilo v osebni avtomobil voznika. Obe voznici sta bili v nesreči lahko telesno poškodovani. Nastalo je za okrog 15.000 evrov materialne škode.

Nezakoniti prehodi državne meje

Policisti so med opravljanjem nalog varovanja državne meje od včeraj, 19.8.2019 od 6. ure do danes, 20.8.2019 do 6.00 na območju PP Ljutomer prijeli 13 tujcev, ki so nezakonito vstopili v Republiko Slovenijo. Pri tem je šlo za državljane Alžirije, Iraka in Maroka. Po končanih postopkih bodo tujci vrnjeni hrvaškim varnostnim organom.

Včeraj, okrog 18.30 ure so policisti Policijske postaje Ljutomer izven naselja Veščica opazili ob cesti parkirano osebno vozilo znamke Renault Koleos, hrvaških registrskih številk, v katerem je sedelo več oseb. Voznik vozila je v trenutku zapustil vozilo in začel bežati v smeri bližnjega gozda. Policist je stekel za njim in ga prijel. V postopku je bilo ugotovljeno, da je državljan Srbije v vozilu vozil 6 tujcev, državljanov Iraka, ki niso izpolnjevali pogojev za vstop v R Slovenijo. Vozniku sledi kazenska ovadba zaradi suma storitev kaznivega dejanja po 308. členu KZ.