Ostalo

Pomurska nogometna liga se začne 21. avgusta, izžrebani tudi pari predkroga pokala

Minulo sredo je bil v prostorih gostilne Pri Studencu v Nedelici opravljen žreb tekmovalnih parov Pomurske nogometne lige za tekmovalno leto 2022/23. Pri tem velja omeniti, da so bili izžrebani tudi pari predkroga pokala Pivovarna Union.
Pomurska nogometna liga je znana kot zelo atraktivna nogometna liga, v kateri sodelujejo pomurski klubi, ki želijo in imajo možnost stopiti iz medobčinskih okovov, a pri tem niso dovolj finančno podkrepljeni za tretjo državno ligo. Vodenje nogometne lige med medobčinskima nogometnima zvezama Murska Sobota in Lendava poteka izmenično in sicer vsake 2 tekmovalni leti. Prihajajoči dve sezoni omenjena liga tako prehaja pod organizacijo MNZ Lendava.

Minulo sredo je bil v prostorih gostilne Pri Studencu v Nedelici opravljen žreb tekmovalnih parov Pomurske nogometne lige za tekmovalno leto 2022/23. V prvem krogu, ki bo nas sporedu 21. avgusta, bo odigranih kar osem srečanj, za točke pa se bo tekom celotne lige potegovalo 16. ekip. In kaj je prinesel žreb? Polana se bo pomerila prot Veržeju, Rakičan proti Odrancem, Dobrovničani proti Gradu, Radgona proti Puconcem, Martjanci proti Radenčanom, Tromejnik proti Gančanom, Turnišče proti Črenšovcem in dolgovaška Olimpija proti Hotizi.

Pomurska nogometna liga se sicer igra po sistemu 15 krogov, nakar se liga razdeli na zgornji del (play off) in spodnji del (play out). Po razdelitvi se odigra še naslednjih sedem krogov. Skupno se torej v tekmovalni sezoni odigra 22 krogov.

Zanimivo bo tudi v predkrogu pokala

Že pred pričetkom Pomurske nogometne lige pa se bo s tekmami predkroga pričela tudi nova sezona Pokala Pivovarna Union. Pokalno tekmovanje bo letos potekalo precej drugače kot prejšnja leta, saj so “kvalifikacije” letos preteklost. S prenovo sistema pokalno prvenstvo postaja tekmovanje vse slovenskih klubov. Klubi se do tretjega kroga merijo znotraj meja matične podzveze. Tekme predkroga se igrajo v nedeljo, 14.08.2022 ob 17.30 uri. V 1. krog pokala Pivovarna Union se uvrstijo štirje zmagovalci predkroga ter 8 prostih ekip iz predkroga.

Pari predkroga pokala Pivovarna Union pod okriljem MNZ Lendava:

  • Hotiza : Mostje
  • Dobrovnik : Črenšovci
  • Polana : Olimpija Dolga vas
  • Odranci : Kobilje