Ostalo

Pomurska košarkarska liga: Murskosobočani boljši od Lendavčanov

Minulo soboto so se v Murski Soboti, v 2. krogu Pomurske košarkarske lige, v dvorani tretje osnovne šole, udarili Murskosobočani in Lendavčani. Boljši so bili domači, saj so zmagali z rezultatom 64:51.

Tekmo so bolje odprli Lendavčani in hitro povedli. Sobočani so poizkušali s široko postavljeno consko obrambo, vendar le ta ni najbolje delovala. Lendavčani so vseskozi brez težav držali vodstvo (10-12). Drugo četrtino so bolje odprli košarkarji KD Nona Sobota in do 5. minute celo vodili, nato pa niso od 5. do 9. minute zadeli niti točke, kar so Lendavčani izkoristili z delnim izidom 10-0 in povedli za 10 točk.  Do konca druge četrtine so domači nekako uspeli rezultat vsaj znižati na -5 (29-34).

Drugi polčas je bil na začetku dokaj izenačen in Lendavčani so do sredine tretje četrtine držali razliko na +6, nato pa sta Kuzmič in Šiftar z nekaj zaporednimi koši to razliko obrnila in domače ob koncu tretje četrtine pripeljala v vodstvo, katerega do konca več niso izpustili iz rok (44-41). V zadnjo četrtino so domači vstopili z upanjem, da kljub vsemu zadržijo vodstvo in letos še drugič zmagajo. Lendavčani so se hrabro borili a jim je na koncu na srečo domačih zmanjkalo moči. V zadnji četrtini sta točkovno blestela predvsem Čep in T. Novak. Tekmo so domači na koncu rezultatsko dobili na dokaj lahek način, pa čeprav je bila borba za zmago vse prej kot lahka proti motiviranim in borbenim Lendavčanom.

KD Nona Sobota – KK Lindau 64:51

1/4: 10:12
2/4: 19:22
3/4: 15:7
4/4: 20:10

Tekst: Tomaž Dundek
Foto: pkl.si