Sveže

Pomurska avtocesta, počivališče Dolinsko: Policisti zasegli 10 kg prepovedane droge konoplje

Vodja Oddelka za organizirano kriminaliteto Sektorja kriminalistične policije PU Murska Sobota, Roman Medik je danes predstavil kriminalistično preiskavo med katero so zasegli večjo količino prepovedane droge konoplje.
Minulo sredo 13.3.2019, okrog 23.30 ure so policisti Policijske postaje za izravnalne ukrepe Murska Sobota na kontrolni točki Dolinsko na avtocesti v smeri Maribora , zaustavili in kontrolirali vozilo znamke Mercedes Benz hrvaškiih registrskeih številk, katerega je vozil 40 – letni državljan R. Hrvaške. Sopotnica v vozilu je bila 26 -letna državljanka R. Hrvaške.

Med rutinsko kontrolo voznika in sopotnice je bilo preko uradnih evidenc policije ugotovljeno, da je voznik operativno zanimiva oseba, kateri je bil v preteklosti s strani kriminalistov PU Murska Sobota že obravnavan za kazniva dejanja povezana s preprodajo prepovedanih drog.

V sled ugotovljenega in drugih ugotovitev policistov so bili podani razlogi za sum, da je bilo storjeno kaznivo dejanje, zato so se v nadaljnji postopek vključili kriminalisti Sektorja kriminalistične policije PU Murska Sobota in vodnik službenega psa za odkrivanje prepovedanih drog.

Opravljen je bil pregled prevoznega sredstva, potnikov in prtljage. Pri pregledu notranjosti vozila je službeni pes za odkrivanje drog našel manjši zavoj bele snovi za katero se je izkazalo, da gre za prepovedano drogo kokain. V nadaljevanju postopka je službeni pes, prav tako nakazal predele v vozilu, kjer je obstajala velika verjetnost prisotnosti prepovedane droge.

Na podlagi omenjenih ugotovitev in utemeljenih razlogov za sum, da je v vozilu skrite še več prepovedane droge so kriminalisti 14.3.2019, odvzeli prostost obema državljanoma R Hrvaške in vozilo zasegli. Po pridobitvi odredbe s strani Okrožnega sodišča v Murski Soboti je bila opravljena preiskava vozila, kjer je bilo v prirejenem prostoru rezervoarja za plin najdeno 20 zavojev po 500 gramov prepovedane droge konoplje.

Po zasegu prepovedane droge in prevoznega sredstva je bil osumljeni 40 – letni državljan R Hrvaške z kazensko ovadbo zaradi kaznivega dejanja Neupravičena proizvodnja in prometa s prepovedanimi drogami, nedovoljenimi snovmi v športu in predhodnimi sestavinami za izdelavo prepovedanih drog po 186. členu KZ-1 priveden k preiskovalnemu sodniku, kateri je zoper njega odredil pripor. Sopotnica v vozilu je bila 14.3.2019 po izvedenem prekrškovnem postopku zaradi zasega kokaina izpuščena iz pridržanja.