Sveže

Policisti v štirih primerih zasegli drogo konopljo

Policisti so v teh dneh imeli kar nekaj dela na področju prepovedanih drog. V štirih primerih so namreč zasegli nedovoljeno drogo konopljo, na območju murskosoboške upravne enote.

Policisti Policijske postaje Murska Sobota in kriminalisti Sektorja kriminalistične policije Policijske uprave Murska Sobota so na območju UE M. Sobota v štirih primerih našli in zasegli prepovedano drogo konopljo.

Najprej so policisti primer prepovedane droge konoplje obravnavali v mesecu septembru. Na polju 63-letne občanke so našli in tudi zasegli 22 sadik te rastline. V  mesecu oktobru in novembru so policisti in kriminalisti na podlagi odredbe Okrožnega sodišča v M. Soboti opravili tri hišne preiskave. V dveh primerih je bilo pri 23- in 46-letnem občanu najdeno in zaseženo okrog 4 kilograme posušenih vršičkov prepovedane droge konoplje in 9 sadik posajenih v lončku. V tretjem primeru pa je bilo pri 32-letnem občanu zaseženih okrog 400g prepovedane droge konoplje v paketih.

Zoper vse osumljene bo podana kazenska ovadba, zaradi utemeljenega suma storitve kaznivega dejanja Neupravičena proizvodnja in promet s prepovedanimi drogami, nedovoljenimi snovmi v športu in predhodnimi sestavinami za izdelavo prepovedanih drog po I. odstavku, 186. člena Kazenskega zakonika (KZ-1).