Ostalo

Policisti v minulih dneh obravnavali prometne nesreče ter preprečitev uradnega dejanja z imitacijo orožja

Pomurski policisti so v minulih dneh imeli polne roke dela s prometnimi nesrečami, obravnavali pa so tudi preprečitev uradnega dejanja ob uporabi strelnega orožja.
Predvčerajšnjim, malo po 10. uri dopoldan, se je na regionalni cesti od odcepa za naselje Gradišče do Tropovcev zgodila prometna nesreča z udeležbo avtobusa in kmetijskega traktorja. Z ogledom kraja in zbiranjem obvestil je bilo ugotovljeno, da je voznik kmetijskega traktorja s priklopnikom zavijal levo na poljsko pot, v trenutku ko je traktorista prehiteval voznik avtobusa. Med vozili je prišlo do trčenja. Dva potnika na avtobusu sta bila v prometni nesreči lažje telesno poškodovana. Zoper voznika traktorja sledi plačilni nalog.

Predvčerajšnjim, malo po 13. uri, je v Lendavi voznik kolesa zaradi nepravilne smeri vožnje trčil v betonsko korito in padel ter se lahko telesno poškodoval.

Prav tako predvčerajšnjim, okrog 21. ure je v Splošni bolnišnici Murska Sobota iskal zdravniško pomoč voznik motornega kolesa, ki je v križišču naselij Martjanci – Sebeborci zaradi neprilagojene hitrosti trčil v ograjo hiše in se lahko telesno poškodoval.

Prav tako predvčerajšnjim, malo pred 22. uro je na relaciji Kapca – Gornji Lakoš voznik osebnega avtomobila zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad vozilom in zapeljal v obcestni jarek. Voznik je vozil pod vplivom alkohola (0,65 mg/l) in je bil v prometni nesreči lažje telesno poškodovan. Zoper voznika sledi obdolžilni predlog.

Preprečitev uradnega dejanja

9. septembra 2023 v popoldanskem času so policisti PU Murska Sobota iskali osumljenca zaradi suma storitve kaznivega dejanja povzročitve lahke telesne poškodbe, katero je storil predhodno. Osumljeni je bil izsleden v centru Murske Sobote in ko je zagledal policiste je poskušal zbežati, hkrati pa je potegnil revolver, enkrat ustrelil v zrak in dvakrat sprožil proti policistom. Za revolver se je kasneje izkazalo, da gre za imitacijo orožja.

Policisti so osumljenca prijeli, uporabili prisilna sredstva in ga obvladali ter mu odvzeli prostost. Osumljenega je pregledal tudi zdravnik in odredil prisilno hospitalizacijo. Zoper 31-letnega osumljenca bo podana kazenska ovadbo zaradi suma storitve kaznivega dejanja preprečitve uradnega dejanja ali maščevanja uradni osebi in kaznivega dejanja lahke telesne poškodbe.