Ostalo

Policisti pridržali vinjenega voznika

Pomurski policisti so tokrat imeli kar nekaj dela z vinjenim voznikom, ki na znake policistov ni ustavil, temveč je zapeljal naprej. Po vrhu vsega so na kraj, ko so policisti osebo uspeli ustaviti, prišle tri osebe, ki so proti policistom agresivno nastopili.
Policisti Policijske postaje Ljutomer so minulo soboto, malo pred 22. uro med kontrolo cestnega prometa na Prešernovi ulici v Ljutomeru zaustavljali voznika osebnega avtomobila, ki pa na znake policistov ni zaustavil, ampak je z vožnjo nadaljeval v smeri parka, kjer je vozilo zaustavil in zbežal iz vozila. Po približno 200 metrih sta policista voznika dohitela in zaradi neupoštevanja ukazov, aktivnega upiranja in suma pobega zoper njega uporabila prisilna sredstva. Med postopkom je bil vozniku odrejen preizkus alkoholiziranosti, kateri je pokazal 0.77 mg/l alkohola. Zaradi nestrinjanja z rezultatom je bil vozniku odrejen tudi strokovni pregled. Voznik je bil pridržan in bo zoper njega podan obdolžilni predlog.

Med postopkom z voznikom so na kraj prišle tri osebe moškega spola v vidno vinjenem stanju in so agresivno nastopale proti policistoma. Po opravljenih aktivnostih je bil vsem osebam izdan plačilni nalog zaradi kršitev določil Zakona o nalezljivih boleznih.