Ostalo

Policist PP Lendava rešil otroka na sejmu Agra v Gornji Radgoni

Policist PP Lendava Dejan Kranjec, sicer doma iz Hotize, se je včeraj na sejmu AGRA v Gornji Radgoni srečal s primerom, ki mu bo zagotovo dolgo ostal v spominu. V zgodnjem popoldanskem času je namreč rešil življenje otroku, ki se je pričel dušiti.
V vsakodnevni poplavi pretresljivih novic se vendarle najdejo tudi takšne, ob katerih nam je pri srcu toplo. Včerajšnji popoldan bi se na sejmu AGRA 2023 skorajda pripetil tragičen dogodek, v katerem bi nastradal mlajši otrok, pa se je zahvaljujoč policistu Dejanu Kranjecu iz PP Lendava situacija obrnila v nasprotno, srečno smer. Ta je namreč bil junak včerajšnjega dne in omenjenemu nesrečniku rešil življenje.

“Včeraj, okrog 12.30 ure je v bližino stojnice Policijske uprave Murske Sobota, na mednarodnem kmetijsko-živilskem sejem Agra 2023 v Gornji Radgoni pritekel občan in zaprosil za pomoč, ker otrok ne diha in ne vejo kaj mu je. Policist Dejan Kranjec iz PP Lendava (na sejmu je bil službeno) je takoj stekel do otroka, ki se je dušil in je postajal že moder. Otroka je dvignil, poteptal po hrbtu, da je tujek (piškot) odstranil iz žrela in otrok je zadihal. Predan je bil v oskrbo ekipi nujne medicinske pomoči,” so danes zjutraj iz PU Murska Sobota odgovorili na naše novinarsko vprašanje.

Med drugim so zapisali še, da je “v omenjenem dogodku policist uspešno posredoval in rešil življenje otroku in s tem pokazal veliko poguma in požrtvovalnosti.” Med vsebinami, ki jih morajo kandidati za policiste osvojiti med izobraževanjem na Policijski akademiji, so tudi vsebine pri predmetu Nujni ukrepi prve pomoči. Tudi policisti na policijskih upravah se redno udeležujejo tečajev prve pomoči (osnovnega in obnovitvenega tečaja prve pomoči, osnovnega in obnovitvenega tečaja prve pomoči za bolničarje v posebni policijski enoti). Vsi tečaji vključujejo tudi preizkus usposobljenosti.